Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ζημιές 1,7 δισ δολ στο β τρίμηνο η Halliburton - Οι ταμειακές ροές στα 456 εκατ δολάρια αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές

Ζημιές 1,7 δισ δολ στο β τρίμηνο η Halliburton - Οι ταμειακές ροές στα 456 εκατ δολάρια αιφνιδιάζοντας τους αναλυτές
Προχώρησε σε απομείωση - προβλέψεις 2,1 δισ. δολ λόγω της πτώσης του σχιστόλιθου
Η Halliburton Co, ανακοίνωσε την τρίτη συνεχόμενη τριμηνιαία ζημιά τη Δευτέρα 20/7/2020, καθώς προχώρησε σε απομείωση 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω πτώσης των τιμών του πετρελαίου και της επακόλουθης κατάρρευσης των γεωτρήσεων από πελάτες της Βόρειας Αμερικής.
Η ζήτηση για υπηρεσίες γεώτρησης και εξοπλισμού πετρελαίου που προσφέρθηκαν από την Halliburton και οι ανταγωνιστές της Schlumberger και Baker Hughes βυθίστηκαν μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου τον Μάρτιο.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν περίπου 40 δολάρια ανά βαρέλι τη Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδο αυτού που οι περισσότεροι παραγωγοί χρειάζονται για να καταγράψουν κέρδος.

Πολλές μικρότερες εταιρείες παροχής πετρελαιοπηγών, συμπεριλαμβανομένου της BJ Services και του προμηθευτή άμμου Hi-Crush, έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης.

Η Halliburton με έδρα το Χιούστον του Τέξας ανακοίνωσε καθαρή ζημιά 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,91 δολαρίων ανά μετοχή, το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με κέρδος 75 εκατομμυρίων δολαρίων ή 9 σεντ ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,7% στις διαπραγματεύσεις στην αγορά πριν από τα 13,08 $, καθώς οι αναλυτές της αγοράς επαίνεσαν την καλύτερη από την αναμενόμενη ελεύθερη ταμειακή ροή και την επιθετική μείωση του κόστους.

«Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου αντικατοπτρίζουν ταχύτερες και δυνητικά ισχυρότερες μειώσεις κόστους», έγραψαν οι αναλυτές της Wells Fargo σε σημείωμα μετά την ανακοίνωση των κερδών.

Η εταιρεία ανέφερε καθαρές ταμειακές ροές ύψους 456 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας σημαντικά τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Halliburton το τελευταίο τρίμηνο μείωσε το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 75% μετά την υποχώρηση των προβλέψεων για κεφαλαιουχικές δαπάνες στο μισό, σαρωτικές μειώσεις του εργατικού δυναμικού και περικοπές των εκτελεστικών μισθών.
Στοχεύει επίσης και σε άλλες περικοπές κόστους περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για να συγκεντρώσει ρευστότητα.

«Η Halliburton σχεδιάζει μια εντελώς διαφορετική πορεία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Miller ενώ εξήρε την απόδοση της εταιρείας σε μια «σκληρή αγορά».
Η εταιρεία δημοσίευσε ένα απροσδόκητο κέρδος 5 σεντ ανά μετοχή ως αποτέλεσμα των μέτρων μείωσης του κόστους. Οι αναλυτές ανέμεναν απώλεια 11 σεντ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv IBES.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης