Χρηματιστήριο & Αγορές

Nευρικότητα στο ΧΑ - Στο -1,79% στις 636 μον. ο γενικός δείκτης – Στο επίκεντρο τα γεωπολιτικά

Nευρικότητα στο ΧΑ - Στο -1,79% στις 636 μον. ο γενικός δείκτης – Στο επίκεντρο τα γεωπολιτικά
Οι γεωπολιτικές ανησυχίες προκαλούν νευρικότητα στις αγορές
Πτωτικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο -1,4% στις 636 μονάδες, με επίκεντρο την ελληνοτουρκική κρίση που μαίνεται ανεξέλεγκτη  στο Αιγαίο ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο και η ένταση στις σινοαμερικανικές σχέσεις.
Στις τράπεζες καταγράφονται πιέσεις με την Αlpha Bank -3%.. ενώ πτωτικά κινείται η πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips με Μυτιληναίο -1,5%, ΟΤΕ -1,5%...με τις συναλλαγές  σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή μπαίνουν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς, όπως φαίνεται, παρά τις παρεμβάσεις και τα τηλεφωνήματα που πραγματοποιήθηκαν από ξένους ηγέτες, η κατάσταση στο Αιγαίο παραμένει ιδιαιτέρως τεταμένη.
Τα δημοσιεύματα που μιλούσαν ότι «εν τέλει οι τουρκικές δυνάμεις άλλαξαν πορεία» έκαναν έξαλλο τον Τούρκο Πρόεδρο που αναγκάστηκε να δηλώσει ότι «εμμένουμε στα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην περιοχή» κάτι που τονίστηκε και σε μία έκτακτη συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφάλειας.
Τα τελευταία εικοσιτετράωρα γινόμαστε κοινωνικοί απίστευτων αναφορών, ότι η ελληνική διπλωματία έχει κινητοποιηθεί με επίκεντρο τις απαράδεκτες και προκλητικές συμπεριφορές των τούρκων στο Αιγαίο.
Όμως η κατάσταση δεν είναι αυτή καθώς η παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελαρίου A. Merkel  με ρεαλιστικά κριτήρια δεν αποσόβησε κανένα πόλεμο γιατί απλά δεν υπήρχε κανένα σχέδιο πολέμου
 Οι ΗΠΑ και το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών μίλησε για αμφισβητούμενα ύδατα ενώ απαράδεκτη είναι και η στάση των Ρώσων αναφορικά με την Αγία Σοφία καθώς έδωσαν την εξήγηση ότι οι ρώσοι τουρίστες πλήρωναν ακριβό εισιτήριο για να επισκεφθούν την Αγία Σοφία ως μουσείο ενώ ως τζαμί θα την επισκέπτονται δωρεάν.
Η Τουρκία με όλες αυτές τις κινήσεις της σε Αιγαίοι και Αγία Σοφία έχει διττό στόχο
Να αποπροσανατολίσει την τουρκική κοινή γνώμη και να δημιουργήσει προϋποθέσεις συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, αυτός είναι ο απώτερος στόχος.
Οι ΗΠΑ δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα εάν Ελλάδα και Τουρκία συμφωνούσαν για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο.
Από την άλλη επιστρέφουν οι ανησυχίες αναφορικά με τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να δώσει διορία 72 ωρών στην Κίνα να κλείσει το προξενείο της στο Χιούστον.
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για κατασκοπία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να υποστηρίζει ότι είναι πιθανό να κλείσουν και άλλα προξενεία της Κίνας στο αμερικανικό έδαφος.
Οι κινήσεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Κίνας, η οποία κάνει λόγο για μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση ενώ η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας κάλεσε την Ουάσινγκτον να «ανακαλέσει αυτή τη λαθεμένη απόφασή της», διαμηνύοντας πως σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν αντίποινα.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 644 μονάδες, με την βασική στήριξη των 630 μονάδων να παραμένει ενώ η αγορά προς το παρόν…. επανέρχεται στο εύρος των 600-660 μονάδων.
Στις τράπεζες, καταγράφονται ελεγχόμενες πιέσεις με την  Alpha Bank -1,5%, Εurobank -1%, Εθνική -0,80% και Πειραιώς -0,50%
Οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της αγοράς και ενώ υπήρχε μια κινητοποίηση για την επίλυση των NPEs με το σχέδιο Ηρακλής προ κορωνοϊού ξη κατάσταση έχει επιδεινωθεί καθώς έρχονται να προστεθούν και τα νέα προβληματικά που θα προκύψουν από την πανδημία.
Από την άλλη, είναι πολύ νωρίς για να σταθμίσει κάποιος το μέγεθος των νέων κόκκινων δανείων, αυτών που δυνητικά θα προκύψουν από αυτά που τέθηκαν σε moratorium στο πλαίσιο του κορωνοϊού.
Και αν και στην αρχή κάποιοι μίλησαν για 10 δισ. ευρώ νέα κόκκινα δάνεια οι εκτιμήσεις έχουν υποχωρήσει αισθητά και προσδιορίζονται περίπου στο 25% του συνόλου των μορατορίων δηλαδή στα περίπου 5 δισ. ευρώ εφόσον τα δάνεια εν υπνώσει ξεπερνούν τα 20 δισ. ευρώ.
Όμως τελικώς οι εκτιμήσεις μπορεί να αλλάξουν εύκολα αν και εφόσον υπάρξει ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα που ενδεχομένως να  υποχρεώσει σε νέα λήψη μέτρων.
Και καθώς τα μορατόρια επεκτείνονται χρονικά - τα τουριστικά δάνεια θα διατηρηθούν σε αυτήν την κατάσταση ως το τέλος του 2021 οι τράπεζες προσπαθούν να σταθμίσουν τα καινούρια δεδομένα.
Σταθεροποίηση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων με το 10ετές ελληνικό ομόλογο στο 1,12% -  επιτόκιο έκδοσης 1,57% στις 9 Ιουνίου 2020  - και το ιταλικό 10ετές στο 1,09%  και με το μεταξύ τους spread στις 3 μονάδες βάσης...
Επίσης, σταθεροποίηση καταγράφεται και στο ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, καθώς βρίσκεται στις 149 μονάδες  - με χαμηλό τις 98 μονάδες ή 98% που καταγράφηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2020 – ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 6692 μονάδες βάσης

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Πτωτικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη στο -0,25% και ο Τραπεζικός Δείκτης στο -0,832%.
Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο κινείται με πτώση -0,45% στις 644 μονάδες έχοντας υψηλό στις 646,96 μονάδες και χαμηλό 644,38 μονάδες.
Ο τζίρος και ο όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και έχει επικεντρωθεί στο τραπεζικό κλάδο.   
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 1,3 εκατ. ευρώ, ο όγκος 1,5 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 1,2 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 644 μονάδες, με πρώτη στήριξη τις 630 μονάδες και ακολουθούν οι 600 μονάδες
Στη πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 650-660 μονάδες και ακολουθούν οι 670 μονάδες και ακολουθούν οι 680-690 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρίσκεται στις 346 μονάδες στην  πρώτη στήριξη των  330-335 μονάδων και ακολουθούν οι 300 μονάδες.
Στην πρώτη αντίσταση βρίσκονται οι 350-360 μονάδες και ακολουθούν οι 380 μονάδες και οι 400 μονάδες.

Τραπεζικά νέα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνει αμείλικτη στο θέμα διανομής μερισμάτων
 και αυτό γιατί θέλει να παραμείνει στη ρευστότητα των τραπεζών το συγκεκριμένο ποσό.
H EKT κλίνει λοιπόν στο να ζητήσει από τις τράπεζες να μη δώσουν μέρισμα για το υπόλοιπο του έτους βάζοντας έτσι φρένο στις ελπίδες των επενδυτών ότι θα είχαν στο πορτοφόλι τους αυτό το έσοδο κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.
Μάλιστα  πιθανόν οι τράπεζες να δώσουν μερίσματα με τη μορφή μετοχών αντί για μετρητά προκειμένου να διατηρήσουν ρευστότητα.
Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν πληθωρισμό τίτλων με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές.
Η ECB κάλεσε τις τράπεζες να συμμορφωθούν σε εθελοντική βάση παρ' ότι ο Enria έχει δηλώσει ότι η ΕΚΤ μπορεί να λάβει και νομικά δεσμευτικά μέτρα εάν οι τράπεζες δεν κάνουν αυτό που τους ζήτησαν.
Σύμφωνα με όσα έγραφε το πρακτορείο Bloomberg η τελική απόφαση για το κατά πόσον θα παραταθεί αυτό που στην πράξη δεν είναι τίποτ' άλλο από απαγόρευση καταβολής μερίσματος θα ληφθεί κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ημέρες κάτι που πάντως δεν επιβεβαίωνε η ίδια η ΕΚΤ.
Οι ρυθμιστές στις μεμονωμένες χώρες μέλη της Ευρωζώνης θα μπορούσαν να επιτρέψουν στις μικρότερες τράπεζες οι οποίες δεν εποπτεύονται άμεσα από την ECB να καταβάλουν μερίσματα σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις επενδυτικές συνέπειες του γεγονότος.
Ένα ιστορικό trading ράλι η ρυθμιστική χαλάρωση και οι άφθονες κρατικές εγγυήσεις δανείων ενίσχυσαν την κερδοφορία ορισμένων τραπεζών .
Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει εντελώς αν τελικώς ληφθεί μια τέτοια απόφαση.
H ΕCB γνωρίζει ότι τα αναβαλλόμενα μερίσματα πλήττουν την αξία των τραπεζών σύμφωνα με τον Andrea Enria.
Ωστόσο χάρη σε αυτήν την πολιτική της σε ότι αφορά τα μερίσματα συγκρατήθηκαν εντός του τραπεζικού συστήματος της Ευρωζώνης περί τα 30 δισ. ευρώ τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση των ζημιών και στη δανειοδότηση εταιριών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.
Και μπορεί αυτό να μην ενδιαφέρει τις ελληνικές τράπεζες που δεν πρόκειται να διανείμουν μερίσματα ούτως ή άλλως ωστόσο μια καθοδική πορεία πανευρωπαϊκά στον τραπεζικό κλάδο, θα συμπαρασύρει και τις ελληνικές μετοχές που δεν είναι και στα καλύτερά τους.

H επικαιρότητα

Φρένο στην αισιοδοξία που έρχεται από την επιστημονική κοινότητα για την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπείας του νέου κορωνοϊού, βάζει η ανεξέλεγκτη πορεία του ιού, που εξακολουθεί να εξαπλώνεται με ιδιαίτερη δριμύτητα χωρίς να δείχνει ίχνος ύφεσης.
Μόλις χθες Τετάρτη 22 Ιουλίου, η ινδική εταιρεία Glenmark Pharmaceuticals Ltd ανακοίνωσε ότι η εκδοχή της του αντιιικού φαρμάκου φαβιπιραβίρη είχε ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε δοκιμή τρίτου σταδίου που έγινε σε 150 ασθενείς με ήπια ως μέτρια μορφή της COVID-19.
Περίπου το 70% των ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε FabiFlu επετεύχθη "κλινική ίαση" έως την τέταρτη ημέρα της δοκιμής, σε σύγκριση με ποσοστό περίπου 45% στην ομάδα αυτών που λάμβαναν συνήθη υποστηρικτική θεραπεία.
Την ίδια ώρα στη Βρετανία, σε ανακοίνωσή του, κρατά χαμηλούς τόνους το ερευνητικό ίδρυμα «Welcome Trust» αναφέροντας, ότι από τον νέο κορωνοϊό δεν θα ξεμπλέξουμε ούτε τα Χριστούγεννα, ενώ ο ΠΟΥ ανακοίνωσε να μην αναμένει η διεθνής κοινότητα ένα εμβόλιο πριν το 2021.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump παραδέχθηκε ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ σχετικά με την επιδημία θα επιδεινωθεί, πριν βελτιωθεί, ενώ πλέον συστήνει ανοιχτά στους Αμερικάνους πολίτες να φορούν μάσκα όταν δεν μπορούν να τηρούν τις αποστάσεις σε δημόσιους χώρους.
Στη Μ. Βρετανία ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν πως η ανθρωπότητα θα πορευτεί με την επιδημία για δεκαετίες ενώ στην Αυστραλία καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων στην ιδιαίτερα πληττόμενη Πολιτεία της Βικτόρια.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί προσεγγίζουν τους 619.000 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 15 εκατομμύρια ενώ οι άνθρωποι που έχουν νοσήσει και έχουν θεραπευτεί, υπολογίζονται σε περίπου 8,5 εκατομμύρια.
Τον προβληματισμό τους για τα αυξανόμενα κρούσματα της επιδημίας του κορωνοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εκφράζουν οι ειδικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας, οι οποίες εξακολουθούν να διαβεβαιώνουν πως η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία κρούσματα  αφορούν πολίτες ηλικίας κάτω των 65 ετών καθώς και ότι τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν καμία σχέση με κάποιο άλλο κρούσμα ή με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, γεγονός που προβληματίζει για τη διασπορά του ιού στην κοινότητα.
Και για αυτόν τον λόγο επιμένουν να επισημαίνουν στους πολίτες πως είναι αναγκαίο να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα, έτσι ώστε η πορεία της επιδημίας να παραμείνει υπό έλεγχο.
Επιπλέον, την ανησυχία των επιστημόνων εντείνουν και οι συρροές κρουσμάτων σε διάσπαρτες εστίες ανά την χώρα, τη στιγμή που άλλες βεβαρυμμένες περιοχές και εστίες, όπως π.χ. η περιοχή της Ξάνθης, εξακολουθούν να είναι ενεργές.
Στα θετικά είναι ότι τα αυξανόμενα αυτά κρούσματα δεν έχουν επίπτωση στους ηλικιωμένους ή ευάλωτους ανθρώπους, κάτι που δείχνει πως λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Πάντως, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 201 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 4077..

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν σήμερα Πέμπτη 23/7 οι ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να ισορροπούν μεταξύ των προσδοκιών για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και της κλιμακούμενης έντασης ΗΠΑ - Κίνας. .
Ειδικότερα, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -0,24%, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο +0,59% και ο δείκτης KOSPI στην Ν. Κορέα στο -0,56% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο +0,32%
Κλειστό λόγω αργίας θα παραμείνει το χρηματιστήριο του Τόκιο.
1Charikleia1Fanouria

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται σήμερα Πέμπτη  23/7 στις ευρωπαϊκές αγορές
Ειδικότερα, ο δείκτης Dax στη Γερμανία κινείται στο +0,35%, ο δείκτης CAC στο Παρίσι στο +0,35% , ο MIB στο Μιλάνο στο -0,15%, ο IBEX 35 στην Ισπανία στο -0,18% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο +0,30%..  
Στην Wall Street τα futures του Dow Jones κινούνται ανοδικά στο +0,30%

Ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα

Ελεγχόμενες πιέσεις καταγράφονται στις τραπεζικές μετοχές αλλά με τις χαμηλές συναλλαγές να συνεχίζονται
Ο κλάδος χρηματιστηριακά προσέγγισε τις τιμές των ΑΜΚ του 2015 που οριοθετούνται ισχυρές αντιστάσεις.
Η Εθνική διαπραγματεύεται στα 1,2750 ευρώ, με πτώση -1,16% με όγκο 190 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,11 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank διαπραγματεύεται στα 0,6020 ευρώ, με πτώση -2,11%, με όγκο 580 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 898 κατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε ενδοσυνεδριακά στις 14/5/2020 στα 0,4860 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 1,3080 ευρώ, με πτώση -0,91% με όγκο 117 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 599 εκατ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 01/02/2019 στα 0,57 ευρώ και με ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,5520 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank διαπραγματεύεται στα 0,4083 ευρώ, με πτώση -1,38% με όγκο 390 χιλ. τεμάχια  και κεφαλαιοποίηση 1,58 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα)
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,58 ευρώ, αμετάβλητη και με κεφαλαιοποίηση 259 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο
Η Attica Bank διαπραγματεύεται στα 0,1960 ευρώ, με άνοδο +0,41% και όγκο 6 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 96 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στα 12,90 ευρώ, αμετάβλητη και κεφαλαιοποίηση 257 εκατ. ευρώ.

Πτωτικές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Με πτωτικές τάσεις κινείται η πλειονότητα των μη τραπεζικών μετοχών του FTSE 25 με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.
Την μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν Viohalco, Μυτιληναίο, Jumbo, ΑΔΜΗΕ
Στον αντίποδα  ανοδικά ξεχωρίζουν Coca Cola και Ελλάκτωρας
H Coca Cola διαπραγματεύεται στα 22,90 ευρώ με άνοδο +1,51% και κεφαλαιοποίηση στα 8,35 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στα 12,41 ευρώ, με πτώση -0,88% και αποτίμηση 5,83 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ βρίσκεται στα 3,9140 ευρώ, με πτώση -0,91% και αποτίμηση 839 εκατ. ευρώ
Ο ΑΔΜΗΕ βρίσκεται στα 2,2950 ευρώ, με πτώση -0,65% και κεφαλαιοποίηση 527 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στα 8,4650 ευρώ με πτώση -0,76% και αποτίμηση 2,87 δισ. ευρώ
Ο Titan Cement International διαπραγματεύεται  στα 10,72 ευρώ, με πτώση -0,74% και κεφαλαιοποίηση 879 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται στα 5,59 ευρώ, με πτώση -0,69% και κεφαλαιοποίηση 1,81 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil διαπραγματεύεται στα 12,43 ευρώ, με πτώση -1,11% και κεφαλαιοποίηση 1,42 δισ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος βρίσκεται στα 7,66 ευρώ με πτώση -1,16% και κεφαλαιοποίηση 1,06 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo βρίσκεται στα 16,72 ευρώ με πτώση 1,07% και κεφαλαιοποίηση 2,22 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύεται στα 6,77 ευρώ, με άνοδο +0,59% και κεφαλαιοποίηση 742 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του Fourlis διαπραγματεύεται στα 4,0150 ευρώ, με πτώση -0,50% και κεφαλαιοποίηση 214 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) βρίσκεται στα 0,057 ευρώ, με πτώση -1,04% και κεφαλαιοποίηση 51 εκατ. ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης