Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Mαξίμου: Γόνιμος διάλογος παρά τις διαφορές - Τσίπρας: Μοναδική διαφωνία με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα - Γεννηματά: Κρίσιμες ώρες

Mαξίμου: Γόνιμος διάλογος παρά τις διαφορές - Τσίπρας: Μοναδική διαφωνία με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα - Γεννηματά: Κρίσιμες ώρες
Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει και για τις αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενημερώνει σήμερα Πέμπτη 23 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την ελληνοτουρκική κρίση καθώς και για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή.
Η συνάντηση με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 16:00.
Η Φώφη Γεννηματά διαμήνυσε ότι κανένας εκβιασμός της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για εθνική ενότητα.
Λίγο μετά τις 14:00 μετά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας αφού εξέφρασε την ελπίδα η Τουρκία να μην υλοποιήσει τις απειλές της, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει το Oruc Reis σε περίπτωση που αυτό επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
"Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία, αυτή της υφαλοκρηπίδας.
Είναι αδιαπραγμάτευτη η Συνθήκη της Λωζάνης, γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν.
Αυτή τη διαφορά με την Τουρκία οφείλουμε να τη λύσουμε με διάλογο όχι όμως υπό καθεστώς εκβιασμών και απειλών" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε πως ζήτησε από τον πρωθυπουργό σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση, να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.

Μαξίμου: Γόνιμος διάλογος παρά τις διαφορές

Για γόνιμο διάλογο κάνει λόγο το Μαξίμου σε ανακοίνωσή που εξέδωσε μετά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. 
Όπως τονίζεται, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις στο γραφείο του στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, και την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους δύο πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και ζήτησε τις προτάσεις τους.
Ο γόνιμος διάλογος και η συνεννόηση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αποτελούν σταθερή επιδίωξη του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Το κλίμα αυτό, παρά τις επιμέρους διαφορές, αποτυπώθηκε και στις ουσιαστικές συζητήσεις που έγιναν στη διάρκεια των συναντήσεων.
O Πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις του το απόγευμα με τον Πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, και τον Γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 09:30”.

Γεννηματά: Κανένας εκβιασμός της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση

Κανένας εκβιασμός της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση, δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχε από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την ελληνοτουρκική κρίση.
«Είναι κρίσιμες οι στιγμές για τον τόπο.
Η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται επικίνδυνα, προκαλώντας και την Ελλάδα και την Ευρώπη.
«Οι Έλληνες ενωμένοι οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας με νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, κανένας εκβιασμός με πρόσχημα τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση.
 «Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να τον αποτρέψει», κατέληξε.
Image
Εκατέρωθεν δηκτικά σχόλια στη συνάντηση Μητσοτάκη - Γεννηματά

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι αντάλλαξαν εκατέρωθεν δηκτικά σχόλια.
«Συγγνώμη για την καθυστέρηση.
Συμβαίνει σ΄αυτές τις συναντήσεις», είπε ο κ. Μητσοτάκης αφού η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ξεπέρασε τον προβλεπόμενο χρόνο.
«Σημασία έχει να μας δει ο κόσμος, αυτές τις κρίσιμες ώρες, μια γροθιά όλους μαζί κι όχι ανά δύο», παρατήρησε η Φώφη Γεννηματά.
«Έστω κι ανά δυο ο κόσμος μας βλέπει μια γροθιά», αντέτεινε ο πρωθυπουργός.
Η επόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τις 18:15 με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ στις 19:30 θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη
Ο κύκλος των επαφών θα κλείσει αύριο Παρασκευή 24/7 στις 09:30 το πρωί με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Τσίπρας: Η κυβέρνηση οφείλει να αποτρέψει το Oruc Reis - Μοναδική διαφορά με την Τουρκία η υφαλοκρηπίδα

H κυβέρνηση να αποτρέψει το Oruc Reis σε περίπτωση που αυτό επιχειρήσει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία διήρκησε 1,5 ώρα.
«Ελπίζουμε οι απειλές της Τουρκίας να μην υλοποιηθούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Ευρώπη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς πρόκειται για ευρωτουρκικές διαφορές.
«Εάν υπάρξει κλιμάκωση από την Τουρκία, συνέστησα στον πρωθυπουργό να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως εξήγησε, «η διαφορά μας με την Τουρκία είναι μία, αυτή της υφαλοκρηπίδας».
Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα αυτή τη διαφορά «οφείλουμε να τη λύσουμε με διάλογο όχι όμως υπό καθεστώς εκβιασμών και απειλών».
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε αδιαπραγμάτευτη τη Συνθήκη της Λωζάνης και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.

Ο σύντομος διάλογος Μητσοτάκη - Τσίπρα

Μπαίνοντας στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ο κ. Τσίπρας είπε «γεια σου, Κυριάκο», η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν «γειά σου Αλέξη» και ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες, «ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω κορωνοϊού», όπως είπε ο πρωθυπουργός.
Ακολούθως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε».
Ο σύντομος διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες Μητσοτάκης-Τσίπρας είναι ο εξής:
Αλέξης Τσίπρας: Καλημέρα Κυριάκο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Καλημέρα Αλέξη
Αλέξης Τσίπρας: Πώς χαιρετιόμαστε τώρα;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Με τους αγκώνες. Λόγω κοροναϊού έτσι θα χαιρετιόμαστε τώρα
Αλέξης Τσίπρας: Εχουμε πολλά να συζητήσουμε σήμερα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έχουμε όλο το χρόνο και την άνεση να τα συζητήσουμε όλα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης