Επικαιρότητα

Προειδοποιήσεις State Department μετά τη νέα NAVTEX της Τουρκίας - D DAY η 24η Iουλίου για την μίνι - κρίση

Προειδοποιήσεις State Department μετά τη νέα NAVTEX της Τουρκίας - D DAY η 24η Iουλίου για την μίνι - κρίση
Tο State Department μέσω δήλωσης του υφυπουργού Εξωτερικών Philip Rieker κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις
Να σταματήσει άμεσα τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο καλεί την Τουρκία το State Department μέσω δήλωσης του υφυπουργού Εξωτερικών Philip Rieker, ενώ ο Πρόεδρος της Γαλλίας, με μήνυμά του στα ελληνικά, έστειλε ένα σαφές μήνυμα στήριξης «προς την Κύπρο και την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων τους».
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, καθώς η κατάσταση στο Αιγαίο παραμένει αμετάβλητη, με τη γείτονα να επιδίδεται σε πόλεμο νεύρων έναντι της Ελλάδας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ελληνικών μέσων ενημέρωσης, η γείτων, με νέα Navtex, θέλει να «δεσμεύσει» το Καστελόριζο για εκτόξευση πυραύλων.
Ορόσημο για την ελληνοτουρκική κρίση θεωρείται η 24η Ιουλίου, καθώς δεν αποκλείεται ο Erdogan να επιχειρήσει να συνδέσει την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, με την έξοδο του Oruc Reis από το λιμάνι της Αττάλειας προς την περιοχή που δεσμεύει η τουρκική NAVTEX για έρευνες.
Επίσης η 24η Ιουλίου είναι η ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία ο Erdogan θεωρεί αποτυχία του Κeman Ataturk.
Την ίδια ώρα, ο τουρκικός Τύπος επιμένει ότι το Oruc Reis θα κινηθεί προς το Καστελόριζο.
Και ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διπλωματικός μαραθώνιος, σε συντονισμό με την Κύπρο, με στόχο τη διεθνοποίηση του ζητήματος και την αποκλιμάκωση της κρίσης.
Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης