Ενέργεια

Η Santos προχωρεί σε απομείωση 560 εκατ.δολαρίων

tags :
Η Santos προχωρεί σε απομείωση 560 εκατ.δολαρίων
Σε μείωση περιουσιακών στοιχείων οδήγησε η πτώση των τιμών
Η αυστραλιανή Santos ανακοίνωσε  ότι θα προχωρήσει σε απομείωση αξίας έως 560 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τους φόρους, ακολουθώντας μια σειρά παγκόσμιων εταιρειών ενέργειας που αναγκάστηκαν να μειώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία μετά από πτώση των τιμών του πετρελαίου που προκλήθηκε από την πανδημία.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου της χώρας αναμένει να προχωρήσει σε απομείωση μεταξύ 490 εκατομμυρίων $ και 560 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τη φορολογία στα ενδιάμεσα αποτελέσματα του 2020, ανέφερε σε ανακοίνωση.

Οι περισσότερες από τις χρεώσεις απομείωσης σχετίζονται με το έργο Gladstone Liquefied Natural Gas (LNG) της Santos στα πεδία της λεκάνης Cooper στο Queensland, λόγω μείωσης άνω του 10% στη μακροπρόθεσμη τιμής πετρελαίου της εταιρείας.

Οι εταιρείες ενέργειας αναγκάστηκαν να μειώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία ή να καθυστερήσουν τη χρηματοδότηση μετά την κατάρρευση των τιμών αργού φέτος λόγω διακοπής των συνομιλιών μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας και της κατάρρευσης της ζήτησης που προκλήθηκε από περιορισμούς που οδήγησαν στον κοραναϊό.

Η Woodside Petroleum, ο κορυφαίος ανεξάρτητος παραγωγός φυσικού αερίου της Αυστραλίας, προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα για απώλειες 4,33 δις. δολ .που έπληξαν τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, μετά τις ανακοινώσεις των BP και Royal Dutch Shell για τεράστιες απομειώσεις στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Η Santos, που εδρεύει στην Αδελαΐδα, ανακοίνωσε ότι είχε αρκετό περιθώριο χρέους και δεν απειλείται από τις «τρέχουσες τιμές του πετρελαίου για αρκετά χρόνια», προσθέτοντας ότι οι απομειώσεις δεν θα έχουν αντίκτυπο στη μετοχή της.

Η Santos πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου στις 20 Αυγούστου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης