Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ασία – Εκτόξευση κρουσμάτων στην Κίνα και νέα μέτρα

Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ασία – Εκτόξευση κρουσμάτων στην Κίνα και νέα μέτρα
Στην Κίνα καταγράφηκε σήμερα (27.07.2020) ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων covid-19 στην κοινότητα από τις αρχές Μαρτίου

Αντιμέτωπες με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού είναι οι χώρες της Ασίας, με την Κίνα να καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από τις 14 Απριλίου, την Αυστραλία να κάνει νέο… ρεκόρ και το Βιετνάμ να επιβάλει lockdown στην πόλη Ντα Ναν.

Στην Κίνα καταγράφηκε σήμερα (27.07.2020) ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων covid-19 στην κοινότητα από τις αρχές Μαρτίου, με συνολικά 57 κρούσματα σε σύνολο 61 νέων μολύνσεων. Στη βορειοανατολική επαρχία Λιαονίνγκ αναφέρθηκαν για πέμπτη συνεχή ημέρα νέα κρούσματα και στην επαρχία Τζιλίν δύο νέα κρούσματα, για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου.

Οι αρχές στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν 145 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 142 είναι τοπικής μετάδοσης, σε ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ μερικές ώρες αφού ανακοινώθηκαν τα πλέον αυστηρά, μέχρι στιγμής, μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας: Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ θα πρέπει να φορούν μάσκα σε δημόσιους χώρους από την Τετάρτη.

Ήταν η έκτη συνεχή ημέρα που σημειώθηκε τριψήφιος αριθμός νέων περιστατικών.Επίσης, απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 2 προσώπων ενώ τα εστιατόρια θα μπορούν να προσφέρουν μόνο υπηρεσίες take away. Τα μέτρα θα ισχύσουν για επτά ημέρες. Είναι η πρώτη φορά που το Χονγκ Κονγκ απαγορεύει τη λειτουργία των εστιατορίων για καθήμενους πελάτες.

Από τα τέλη Ιανουαρίου, πάνω από 2.600 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από Covid-19 στο Χονγκ Κονγκ, εκ των οποίων 20 έχασαν τη ζωή τους.

Οι αρχές στην Αυστραλία προειδοποίησαν ότι το lockdown των έξι εβδομάδων που επιβλήθηκε σε περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας Βικτόρια ενδέχεται να διαρκέσει περισσότερο, αφού η χώρα κατέγραψε ημερήσιο αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων.Σήμερα (27.07.2020) στη Βικτόρια καταγράφηκαν 532 νέες μολύνσεις και έξι ακόμη θάνατοι (πέντε εκ των οποίων συνδέονται με εστίες σε γηροκομεία), ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στην πολιτεία σε 77.

Στην Ιαπωνία η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τηλεργασία και να υιοθετήσουν άλλα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των εργαζομένων.Η Ιαπωνία έχει αποφύγει τα μαζικά κρούσματα όμως την τελευταία εβδομάδα καταγράφεται αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο και σε άλλα αστικά κέντρα, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Το Βιετνάμ απομακρύνει 80.000 ανθρώπους, κυρίως ντόπιους τουρίστες, από την πόλη Ντα Ναν αφού τρεις κάτοικοί της βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το Βιετνάμ βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού, αφού το Σάββατο επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην κοινότητα από τον Απρίλιο και άλλα τρία κρούσματα την Κυριακή, όλα στη Ντα Ναν.

Η Νότια Κορέα από την πλευρά της έχει αναφέρει περισσότερα από 14.000 νέα κρούσματα και 298 θανάτους από την αρχή της επιδημίας. Οι 113 μολύνσεις που καταγράφηκαν το Σάββατο στη χώρα ήταν ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός από τις 31 Μαρτίου.

Η Ινδονησία αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 κρούσματα, ξεπερνώντας την Κίνα σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων στην ανατολική Ασία.

Στην Ινδία, το προηγούμενο 24ωρο, καταγράφηκαν ακόμη 708 θάνατοι και άλλα 49.931 κρούσματα μόλυνσης, αριθμός ρεκόρ, από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 32.771 νεκρούς επί συνόλου 1.435.453 ανθρώπων που προσβλήθηκαν. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 485.114.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης