Ηλεκτρισμός

Ποιά είναι η POd Point ηλεκτρικών φορτιστών που εξαγοράστηκε από την EDF

Ποιά είναι η POd Point ηλεκτρικών φορτιστών που εξαγοράστηκε από την EDF
Σε τροχιά ανάκαμψης ο κορυφαίος πάροχος υποδομών φόρτισης EV

Η εταιρεία φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, Pod Point, σημείωσε ισχυρές πωλήσεις τους τελευταίους μήνες και αρχίζει να ανακάμπτει, έπειτα από τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα είπε στο Platts, o επικεφαλής της εταιρείας Insights James, McKemey.

Η εταιρεία μόλις ολοκλήρωσε την εγκατάσταση φορτιστών σε 200 χώρους στάθμευσης. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για την εγκατάσταση φορτιστών σε 600 τοποθεσίες, σε συνεργασία με την Volkswagen.

«Ήμασταν σε μια φάση ισχυρής ανάπτυξης πριν από το lockdown και σταδιακά επιστρέφουμε στα προ-κορωνοϊού επίπεδα. Από την άλλη πλευρά, είναι βέβαιο ότι κατευθυνόμαστε σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσκολίας, οπότε οι αποφάσεις πρέπει να είναι μακροπρόθεσμες και υγιείς. Κανείς δεν πρόκειται να δώσει συμβουλές για επενδύσεις στα επιβατικά αυτοκίνητα ντίζελ, με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Volvo να πιστεύει στην επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης» τόνισε ο McKemey.

kasd

Νέο πλαίσιο

Για κάποιο χρονικό διάστημα, οι περιορισμοί του Covid-19 επηρέασαν πολύ τις δραστηριότητες της Pod Point, δήλωσε ο McKemey. Η εταιρεία συνέχιζε τη συντήρηση του δικτύου της, αλλά ανέστειλε όλες τις άλλες εργασίες.

«Έχουμε πολλούς πελάτες που λαμβάνουν πολύ καλές προσφορές για τη μίσθωση ηλεκτρικών οχημάτων - αλλά η είσοδος στα σπίτια τους μπορεί να είναι μια λειτουργία σχετικά υψηλού κινδύνου, ειδικά εάν αυτός ο βασικός εργαζόμενος ήταν σε θάλαμο Covid-19. Τώρα όμως όλα περνούν από έλεγχο, αξιολογώντας κάθε είδος κινδύνου» υπογράμμισε το στέλεχος της Pod Point.

Η λειτουργία της Pod Point

Η εταιρεία προσφέρει λύσεις φόρτισης κατ΄οίκον, στο χώρο εργασίας και στον τόπο προορισμού και έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο δημόσιο δίκτυο που συνδέει τους οδηγούς EV με σχεδόν 3.000 σημεία φόρτισης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων Tesco και Lidl.

Τα σημεία φόρτισης είναι συμβατά με όλα τα οχήματα plug-in και ο συνδυασμός λύσεων της Pod Point και προσφορών της EDF σημαίνει πως στο μέλλον οι πελάτες θα μπορούν να προγραμματίζουν τη φόρτισή τους και να επωφελούνται ανταγωνιστικών τιμών ηλεκτρισμού σε ώρες που το κόστος ενέργειας είναι χαμηλότερο και υπάρχει λιγότερη ζήτηση στο δίκτυο.

Η εξαγορά από την EDF

Ενδεικτικό στοιχείο της μεγάλης σημασίας που έχει δοθεί στην ηλεκτροκίνηση, αποτελεί το γεγονός ότι η EDF απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στην Pod Point.

Η εξαγορά της Pod Point είναι η μεγαλύτερη επένδυση του Ομίλου EDF στην αγορά EV και αποτελεί μέρος του σχεδίου του να καταστεί κορυφαία εταιρεία ενέργειας ηλεκτρικής κινητικότητας στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και το Βέλγιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης