Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Θετικό ξεκίνημα στην Wall - Eβδομάδα αποτελεσμάτων, νέου πακέτου στις ΗΠΑ

Θετικό ξεκίνημα στην Wall - Eβδομάδα αποτελεσμάτων, νέου πακέτου στις ΗΠΑ
Κρίσιμες εξελίξεις περιμένει η αγορά
Στήριξη στη Wall Street προσφέρει ο Nasdaq, καθώς ο τεχνολογικός δείκτης υπεραποδίδει εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β΄τριμήνου 2020, από τους κολοσσούς του κλάδου.
Το θετικό κλίμα ενισχύουν και οι προσδοκίες για νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.
Ο βιομηχανικός δείκτης DowJones σημειώνει οριακή μεταβολή +0,5% στις 26.600 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 ενισχύεται 0,6% στις 3.234 μονάδες.
Ο τεχνολογικός Nasdaq υπεραποδίδει με άνοδο 1,1% στις 10.479 μονάδες.
Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 25,59 μονάδες.
Το ευρώ στο 1.1750 μετά το πολύ γρήγορο ράλι ένανατι του δολαρίου.
Η άνοδος στις μετοχές της τεχνολογίας επισκιάζει την ανησυχία για την κλιμακούμενη ένταση ΗΠΑ -Κίνας, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού διεθνώς.
Η τιμή του χρυσού κατέγραψε σήμερα άλμα σε ιστορικά υψηλό επίπεδο λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και της υποχώρησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου.
Ο χρυσός σημείωσε άλμα 1,6% ξεπερνώντας τα υψηλά επίπεδα του 2011 και πλησιάζοντας τα 2.000 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 7,5%.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές περιόρισαν κάπως τις αρχικές τους απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων από τη Γερμανία που έδειξαν βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, αλλά συνέχισαν να υφίστανται πιέσεις.
Οι μετοχές ταξιδίων και αναψυχής σημείωσαν πτώση σχεδόν 2,5%, με τις μετοχές αεροπορικών εταιριών και τουριστικών ομίλων, όπως της TUI, της Easyjet, και της IAG, ιδιοκτήτριας της British Airways, να σημειώνουν πτώση μεταξύ 7,5% και 12% αφού η Βρετανία επέβαλε καραντίνα 14 ημερών σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ισπανία, όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται και πάλι.
Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές έχασαν μέρος της δυναμικής τους την περασμένη εβδομάδα, αφού η Ουάσινγκτον ζήτησε να κλείσει το προξενείο της Κίνας στο Χιούστον, με αποτέλεσμα το Πεκίνο να ζητήσει να κλείσει το αμερικανικό προξενείο στη Τσενγκντού.
Ο δείκτης δολαρίου σημείωσε πτώση 9,5% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν δύο ετών ενώ το ευρώ ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,5% στο υψηλό 22 μηνών του 1,1725 δολαρίου.
Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, άλμα 7,3% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι παραγγελίες ανήλθαν σε 206,9 δισ. δολ.
Τον Μάιο οι παραγγελίες σημείωσαν άλμα 15,7%.
Εξαιρουμένων των μεταφορών, οι παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 3,3%.

Moderna: Ξεκίνησε η τελική φάση δοκιμών του εμβολίου - Στο +8% η μετοχή

Στο τελευταίο στάδιο εισέρχονται οι κλινικές δοκιμές της Moderna για το εμβόλιο κατά της Covid-19, με την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης, επί 30.000 ενηλίκων που δεν έχουν προσβληθεί από τη νόσο, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία.
Η κλινική δοκιμή φέρει την ονομασία COVE και είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχήματος Operation Warp Speed της κυβέρνησης των ΗΠΑ με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης, παραγωγής και διανομής φαρμάκων και εμβολίων κατά της Covid-19, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει το πρόγραμμα του εμβολίου της Moderna με ένα δισεκατομμύριο δολάρια και το έχει επιλέξει ως ένα από τα πρώτα που θα εισέλθουν σε ευρεία φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.
Κύριος στόχος των δοκιμών είναι η πρόληψη της ανάπτυξης συμπτωμάτων της νόσου Covid-19, σύμφωνα με την εταιρεία.
Η τιμή της μετοχής της Moderna ενισχύεται προσυνεδριακά κατά 8%.


Ifo: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2020

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημειώνει οριακή μεταβολή -0,13% στις 12.821 -12.875 μονάδες σε οριακά θετικό έδαφος
Περαιτέρω βελτίωση παρουσιάζει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2020, αφού σημείωσε αύξηση ρεκόρ τον Ιούνιο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ινστιτούτου Ifo, οι εταιρείες αναμένουν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα ανακάμψει από το σοκ του κορωνοϊού, εάν αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα του ιού.
Σύμφωνα με το Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε στις 90,5 μονάδες από τις 86,3 τον Ιούνιο.
Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη αύξηση και είναι καλύτερη από τις προσδοκίες των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο στις 89,3 μονάδες.
«Η γερμανική οικονομία ανακάμπτει βήμα - βήμα» δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo, Clemens Fuest και συμπλήρωσε ότι οι εταιρείες είναι περισσότερο ικανοποιημένες με την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση.

Πηγή: Bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης