Τελευταία Νέα

H κοινοπραξία EDF και Jinko Power ανέλαβε την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο

H κοινοπραξία EDF και Jinko Power ανέλαβε την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στον κόσμο
Το έργο θα δημιουργήσει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο

Σημαντική διάκριση για την κοινοπραξία των EDF και της Jinko Power Technology της Κίνας, καθώς θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν ηλιακό πάρκο, συνολικής ισχύος 2 GW στο Αμπού Ντάμπι.

Ειδικότερα, οι δύο αυτές εταιρείες κατέχουν ποσοστό 20% ξεχωριστά και το υπόλοιπο 60% ανήκει στην ιδιοκτησία δύο δημόσιων εταιρειών του Αμπού Ντάμπι στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας (Taqa και Masdar).

Παράλληλα, οι συνεργάτες υπέγραψαν 30ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η κατασκευή θα ξεκινήσει έως τα τέλη του 2020, με προγραμματισμένη έναρξη λειτουργίας το 2022.Το έργο θα δημιουργήσει περισσότερες από 4.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο

Ο διευθύνων σύμβουλος της EDF Renewables, Bruno Bensasson υπογράμμισε ότι: «Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή την εξέλιξη. Αυτή η επιτυχία αντικατοπτρίζει την ποιότητα της ανταγωνιστικής προσφοράς μας που υποβλήθηκε στην EWEC, σε συνεργασία με την Jinko Power. Συμβάλλει επίσης στην εκπλήρωση της στρατηγικής CAP 2030 του Ομίλου EDF, η οποία στοχεύει να διπλασιάσει την εγκατεστημένη ενεργειακή χωρητικότητα από 2015 έως 2030 παγκοσμίως σε 50 GW».

Από την πλευρά της Jinko Power International Business, ο πρόεδρος, Charles Bai αναφέρθηκε στην «δέσμευση της εταιρείας, προκειμένου να ανταποκριθεί στους ενεργειακούς στόχους που έχει θέσει στο Αμπού Ντάμπι».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης