Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Στροφή της Hyundai στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - Ο ανταγωνισμός με την Tesla

Στροφή της Hyundai στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων - Ο ανταγωνισμός με την Tesla
Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτοκίνητα υδρογόνου

Η Hyundai της Νότιας Κορέας θα κατασκευάσει δύο γραμμές παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων το 2021 και το 2024 για να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά EV plug-in, ανέφερε το Reuters.

Η εταιρεία έχει ήδη συνομιλήσει με παραγωγούς μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, LG και SK Group, πιθανώς για να εξασφαλίσει μια σταθερή τροφοδοσία μπαταρίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας έχει ήδη σταθερό ιστορικό στις πωλήσεις. Ειδικότερα, η Hyundai πούλησε περισσότερα από 86.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περισσότερα από την Volkswagen, αλλά και συνάμα λιγότερα από αυτά της Tesla.
Όπως διαφαίνεται, Tesla και Hyundai θα δώσουν ένα σκληρό αγώνα ανταγωνισμού σε αυτό το οικονομικό πεδίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας μέχρι στιγμής έχει επικεντρωθεί περισσότερο σε αυτοκίνητα υδρογόνου, μία από τις λίγες εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων που επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία.

Η αφορμή της διαφορετικής ματιάς στην αγορά

Το Reuters αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Hyundai δεν είχε δώσει μεγάλη προσοχή στον Tesla, καθώς παράγει μόνο πολυτελή αυτοκίνητα. Ωστόσο, η κυκλοφορία του Model 3 από τον Elon Musk και οι πωλήσεις που έγιναν, είχαν ως αποτέλεσμα να βοηθήσουν την εταιρεία να σημειώσει κέρδη. Το γεγονός αυτό από μόνο του κρίνεται αρκετό, προκειμένου η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας να αναπροσαρμόσει την στρατηγική της.

Πέρυσι, οι πωλήσεις EV έφτασαν τα 2,2 εκατομμύρια, αλλά φέτος θα μπορούσαν να υποχωρήσουν έως και 43%, σύμφωνα με τον Wood Mackenzie. Αυτό οφείλεται στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έφερε η πανδημία του COVID-19, καθώς και στην παγκόσμια οικονομική ύφεση που πιθανότατα θα μειώσει την όρεξη των καταναλωτών για μεγάλες αγορές όπως τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα τέλος με τους αναλυτές, η πιθανή ανάκαμψη της οικονομίας αναζωπυρώσει και το καταναλωτικό ενδιαφέρον.

ww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης