Τελευταία Νέα

Οι ΑΠΕ στήριξαν το ηλεκτρικό σύστημα της Γερμανίας το α' 6μηνο του 2020 - «Πρωτιά» της αιολικής ενέργειας

Οι ΑΠΕ στήριξαν το ηλεκτρικό σύστημα της Γερμανίας το α' 6μηνο του 2020 - «Πρωτιά» της αιολικής ενέργειας
Η αιολική ενέργεια ήταν η πιο σημαντική πηγή ενέργειας στο γερμανικό μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Γερμανίας δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας παρήγαγαν περίπου 138 δισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας τους πρώτους έξι μήνες του 2020 ή περίπου 10 δισεκατομμύρια kWh περισσότερο από ό, τι στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Ειδικότερα, η πρόσφατα εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών έφτασε τα 2,24 GW το α’ 6μηνο του έτους, ενώ η αθροιστική χωρητικότητα ανήλθε στα 51 GW μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το PV Magazine Germany.

Παράλληλα, η αιολική ενέργεια ήταν η πιο σημαντική πηγή ενέργειας στο γερμανικό μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας κατά το πρώτο εξάμηνο, ξεπερνώντας τον άνθρακα, το φυσικό αέριο, την πυρηνική ενέργεια και όλες τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ του ανανεώσιμου ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας.

Το «ναι» της Γερμανίας στην κατάργηση του άνθρακα

Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές εισαγωγές άνθρακα έχουν μειωθεί σημαντικά από τα επίπεδα των 43 εκατ. τόνων το 2016, καθώς η συμμετοχή του (άνθρακα) στο ενεργειακό μείγμα βαίνει μειούμενη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα αντιπροσώπευσαν μόλις το 6,4% της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας το α΄ εξάμηνο σε σχέση με το 9,9% το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Αντίστοιχα η συμμετοχή του φυσικού αερίου κινήθηκε στο 16%, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 50%, ενώ ο λιγνίτης και η πυρηνική ενέργεια συμμετείχαν επίσης για την παροχή ηλεκτρισμού στη χώρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης