Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο – Στα 41 δολάρια κινείται το αργό, στα 44 το Brent

Άνοδος 2% για το πετρέλαιο – Στα 41 δολάρια κινείται το αργό, στα 44 το Brent
Ανησυχία για την υπερπροσφορά
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα 3/8/2020, καθώς τα αυξανόμενα κρούσματα Covid-19 σε όλο τον κόσμο και οι ανησυχίες σχετικά με την υπερπροσφορά που τροφοδοτήθηκαν από την προοπτική του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για μείωση της παραγωγής αντισταθμίστηκαν από θετικά στοιχεία της βιομηχανίας στην Ευρώπη και την Ασία.

Το Brent ενισχύεται κατά 2,09%, στα 44,43 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 2,28% στα 41,19 δολάρια το βαρέλι.
Τον προηγούμενο μήνα, το Brent διαπραγματεύτηκε μεταξύ 41 $ και 45 $.

«Το πετρέλαιο συνεχίζει να διαπραγματεύεται με απίστευτα περιορισμένο τρόπο», δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της ING.
«Οι κερδοσκόποι φαίνεται να γίνονται πιο νευρικοί σχετικά με την ανάκαμψη της ζήτησης, με την πορεία να είναι πολύ πιο σταδιακή από τις προσδοκίες της αγοράς για το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Τα κρούσματα κορωνοϊού συνέχισαν να αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν φτάσει σχεδόν τα 18 εκατομμύρια παγκοσμίως, με περισσότερες χώρες να επιβάλλουν νέους περιορισμούς ή να επεκτείνουν τους υπάρχοντες σε μια προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Ενώ η ζήτηση καυσίμων ανακάμπτει αργά ενόψει της επανεμφάνισης του ιού, οι επενδυτές ανησυχούν επίσης για την υπερπροσφορά καθώς ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, μια ομάδα γνωστή ως ΟΠΕΚ +, προετοιμάζονται να μειώσουν τις περικοπές εφοδιασμού πετρελαίου από τον Αύγουστο .

Τα μέλη του ΟΠΕΚ + μειώνουν την παραγωγή από τον Μάιο κατά 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd). Από αυτόν τον μήνα οι περικοπές θα μειωθούν επίσημα στα 7,7 εκατομμύρια bpd έως τον Δεκέμβριο.

Η ρωσική παραγωγή συμπυκνωμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε στα 9,8 εκατομμύρια bpd την 1-2 Αυγούστου, από 9,37 εκατομμύρια bpd τον Ιούλιο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNBC.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά βρήκαν κάποια στήριξη μετά από μια έρευνα που έδειξε ότι η παραγωγική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ επεκτάθηκε τον περασμένο μήνα για πρώτη φορά από τις αρχές του 2019. Τα θετικά στοιχεία παραγωγής στην Ασία βοήθησαν επίσης στη στήριξη των τιμών του πετρελαίου.

Δημοσκόπηση του Reuters την Παρασκευή έδειξε ότι το πετρέλαιο πρόκειται να κινηθεί ανοδικά φέτος, καθώς η σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών ενισχύει τη ζήτηση, αν και ένα δεύτερο κύμα COVID-19 θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ρυθμό ανάκαμψης.


www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης