Deal 400 εκατ. ευρώ μεταξύ Nordex και RWE - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία

Deal 400 εκατ. ευρώ μεταξύ Nordex και RWE - Τι περιλαμβάνει η συμφωνία
H Nordex έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 28 GW αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 40 αγορές και έχει δημιουργήσει έσοδα 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019

Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ενεργειακή συναλλαγή προχωρούν Nordex και RWE, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης. Ειδικότερα, η Nordex ανακοίνωσε την πώληση χαρτοφυλακίου 2,7 GW στην RWE, που περιλαμβάνει έργα στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Πολωνία.

Με περίπου 1,8 GW, η προσοχή εστιάζεται σε έργα αιολικής ενέργειας διαφόρων σταδίων ωριμότητας στη Γαλλία. Το χαρτοφυλάκιο στη Γαλλία περιλαμβάνει επίσης αγωγό 0,1 GW φωτοβολταϊκών έργων. Ο Όμιλος Nordex ως δυνητικός πωλητής και η RWE υπέγραψαν την αντίστοιχη συμφωνία επιλογής. Η τιμή αγοράς κυμαίνεται περίπου στα 402,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να κλειδώσει το 4ο τρίμηνο του 2020.

Από την πλευρά του, ο José Luis Blanco, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Nordex υπογράμμισε ότι: «Η ποιότητα των υποκείμενων περιουσιακών στοιχείων και το συνεπές ιστορικό ανάπτυξης μας έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας με την RWE θα φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Παράλληλα, σημαντικά έσοδα από αυτήν τη συναλλαγή θα ενισχύσουν τον ισολογισμό μας καθώς συνεχίζουμε να αξιοποιούμε το ισχυρό βιβλίο παραγγελιών μας και να αξιοποιούμε ευκαιρίες αγοράς».

Η στρατηγική της Nordex

Η εταιρεία αναπτύσσει το δικό της χαρτοφυλάκιο έργων αιολικών πάρκων. Στη συνέχεια, τα έργα πωλούνται σε πελάτες ή επενδυτές. Υπό ελκυστικές συνθήκες αγοράς, ο Όμιλος Nordex έχει ήδη πουλήσει τμήματα έργων αντίστοιχης με επιτυχία στο παρελθόν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 28 GW αιολικής ενέργειας σε περισσότερες από 40 αγορές και έχει δημιουργήσει έσοδα 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2019. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα 7.500 υπαλλήλους. Η κοινή παραγωγική ικανότητα περιλαμβάνει εργοστάσια στη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βραζιλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία, την Αργεντινή και το Μεξικό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης