Περιβάλλον

Shell: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά εταιρείας που ειδικεύεται σε έργα δέσμευσης άνθρακα

Shell: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά εταιρείας που ειδικεύεται σε έργα δέσμευσης άνθρακα
Η Shell αναφέρει ότι η Αυστραλία είναι μια αγορά προτεραιότητας για επενδύσεις της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η αυστραλιανή μονάδα της Royal Dutch Shell ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρεία περιβαλλοντικών υπηρεσιών Select Carbon.

Η εταιρεία περιβαλλοντικών υπηρεσιών Select Carbon ειδικεύεται στην ανάπτυξη έργων που στοχεύουν στην αύξηση της δέσμευσης άνθρακα σε φυτά ή έδαφος και στη μείωση των εκπομπών της Αυστραλίας.

Η Shell αναφέρει ότι η Αυστραλία είναι μια αγορά προτεραιότητας για επενδύσεις της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αυτή η εξαγορά θα βοηθήσει τον πετρελαϊκό γίγαντα να επιτύχει τον καθαρό μηδενικό του στόχο έως το 2050 ή νωρίτερα.

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι: «Οι πιστώσεις άνθρακα που δημιουργούνται μέσω αυτών των έργων, που στοχεύουν στην αύξηση της δέσμευσης άνθρακα σε φυτά ή έδαφος και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Αυστραλίας, προσφέρονται προς πώληση μέσω του Ταμείου μείωσης εκπομπών της αυστραλιανής κυβέρνησης»

Ο Tony Nunan, πρόεδρος της Shell Australia, σχολίασε: «Η κλίμακα των περιοχών της Αυστραλίας και η οικολογική ποικιλομορφία αποτελούν την πρώτη επένδυση της επιχείρησης με βάση την φύση».

Από την πλευρά της Select Carbon, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Dean Revell υπογράμμισε ότι: «Οι συλλογικές άμεσες δράσεις μας αυτές και τις επόμενες δεκαετίες, θα είναι κρίσιμες για τη διασφάλιση βιώσιμου, παραγωγικού και βιώσιμου περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης