Πετρέλαιο

Η Saudi Aramco καθυστερεί τις επίσημες τιμές πώλησης αργού μέχρι την επόμενη βδομάδα

Η Saudi Aramco καθυστερεί τις επίσημες τιμές πώλησης αργού μέχρι την επόμενη βδομάδα
Η Saudi Aramco εκδίδει συνήθως τις επίσημες τιμές πώλησης (OSPs) έως τις 5 κάθε μήνα

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco θα καθυστερήσει την απελευθέρωση των επίσημων τιμών πώλησης του Σεπτέμβρη για το αργό μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Reuters.

Η Saudi Aramco εκδίδει συνήθως τις επίσημες τιμές πώλησης (OSPs) έως τις 5 κάθε μήνα, καθορίζοντας την τάση για τις τιμές του Ιράν, του Κουβέιτ και του Ιράκ και επηρεάζοντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως που προορίζονται για την Ασία.
Η τιμή του πετρελαίου εξελίσσεται σταθεροποιητικά σήμερα στα 45 δολ/brent βαρέλι

Αναδιοργάνωση και επέκταση σε νέες αγορές

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ορισμένες μέρες, ο ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προβεί σε αναδιοργάνωση των βασικών δραστηριοτήτων παραγωγής του. Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή αποτελεί μέρος της αναπτυξιακής της στρατηγικής, ενώ στόχος του σαουδαραβικού κολοσσού είναι η ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης έως τα τέλη του 2020.

Ως η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, παράγει περίπου 8,5 εκατ. βαρέλια αργού την ημέρα, ενώ εξάγει 6 εκατ. από αυτά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, ο ενεργειακός κολοσσός προσβλέπει στην αύξηση της διυλιστικής του ικανότητας, τόσο στη Σαουδική Αραβία όσο και στο εξωτερικό, στα 8-10 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Μέχρι στιγμής, η διυλιστική ικανότητα της Aramco ανέρχεται στα 5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης