Πετρέλαιο

Ιράκ: Επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο

Ιράκ: Επιπλέον περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο
Θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή τον Μάιο και τον Ιούνιο
Σε επιπλέον μείωση στην παραγωγή πετρελαίου περίπου 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο θα προχωρήσει το Ιράκ σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 6/8/2020 για να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή του κατά την τελευταία περίοδο στο πλαίσιο του συμφώνου μείωσης του εφοδιασμού του ΟΠΕΚ+.

Η μείωση της παραγωγής πετρελαίου τον Αύγουστο θα είναι πέραν της συμφωνημένης περικοπής για τον Αύγουστο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου πετρελαίου του Ιράκ και και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου SOMO.

Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου και συμμάχων, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, ξεκίνησε ρεκόρ περικοπής προσφοράς τον Μάιο για να ενισχύσει τις τιμές του πετρελαίου που κατέρρευσαν από την κρίση του κορωνοϊού. Το Ιράκ μειώνει την παραγωγή κατά 1,06 εκατομμύρια bpd βάσει της συμφωνίας.

Το Ιράκ λέει ότι έχει δεσμευτεί για τη συμφωνία του ΟΠΕΚ + και θα ενισχύσει τη συμμόρφωση. Το Ιράκ είχε πει στον ΟΠΕΚ + ότι θα αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή τον Μάιο και τον Ιούνιο μέσω μεγαλύτερων περικοπών τους επόμενους μήνες.
Οι συνολικές εξαγωγές πετρελαίου του Ιράκ για τον Ιούλιο ήταν κατά μέσο όρο 2,763 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης