Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Κέρδη για το πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 1% για το αργό

Κέρδη για το πετρέλαιο - Άνοδος πάνω από 1% για το αργό
Το Brent έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 2,5% και το WTI με αύξηση 2,4%
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα 10/8/2020, υποστηριζόμενες από την αισιοδοξία της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τη ζήτηση στην Ασία και τη δέσμευση του Ιράκ να εντείνει τις περικοπές της προσφοράς,ενώ η αβεβαιότητα σχετικά με την συμφωνία για την ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης των ΗΠΑ επηρέασε την αγορά .

Περί τις 15:54 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) ενισχύονταν 1,2%, στα 41,72 δολ. το βαρέλι ενώ τα συμβόλαια του Brent σημείωναν άνοδο 0,9%, στα 44,80 $ το βαρέλι.

Και τα δύο συμβόλαια υποχώρησαν την Παρασκευή, επηρεασμένα από ανησυχίες σχετικά με τη ζήτηση, αλλά το Brent έκλεισε την εβδομάδα με άνοδο 2,5% και το WTI με αύξηση 2,4%.
«Τα σχόλια από την Aramco είναι ο οδηγός αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Michael McCarthy, της CMC Markets and Stockbroking.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aramco, Amin Nasser, δήλωσε την Κυριακή ότι βλέπει τη ζήτηση πετρελαίου να ανακάμπτει στην Ασία καθώς οι οικονομίες ανοίγουν σταδιακά μετά τη χαλάρωση των lockdowns για τον coronavirus.
«Παρουσίασε μια ρόδινη εικόνα σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης στην περιοχή της Ασίας», δήλωσε ο McCarthy.

Από την πλευρά της προσφοράς, το Ιράκ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο για να αντισταθμίσει την υπερπαραγωγή του τους τελευταίους τρεις μήνες. Η κίνηση βοηθά να συμμορφωθεί με το μερίδιο των περικοπών που έχει συμφωνηθεί από τον ΟΠΕΚ +.
Η μεγαλύτερη μείωση θα οδηγήσει τη συνολική περικοπή 1,25 εκατομμύρια bpd αυτόν τον μήνα και τον επόμενο.

Οι υπουργοί ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράκ σε κοινή δήλωση ανέφεραν ότι οι προσπάθειες του ΟΠΕΚ + να βελτιώσουν τη σταθερότητα των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, θα επιταχύνουν την εξισορρόπηση της αγοράς και θα στείλουν θετικά μηνύματα στις αγορές.

Ενώ οι ελπίδες αυξήθηκαν από τις συνομιλίες μεταξύ των Δημοκρατικών και του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ σχετικά με ένα νέο πακέτο υποστήριξης για τις αμερικανικές πολιτείες που επλήγησαν από την πανδημία κοροναϊού, οι καθυστερήσεις στην επίτευξη συμφωνίας επηρέασαν την αγορά.

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Nancy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin δήλωσαν και οι δύο ότι ήταν πρόθυμοι να ξεκινήσουν εκ νέου συνομιλίες για μια συμφωνία που θα καλύψει το υπόλοιπο του 2020.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης