Διεθνή

Putin: Η Ρωσία ανέπτυξε το «πρώτο» εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του

tags :
Putin: Η Ρωσία ανέπτυξε το «πρώτο» εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Εμβολιάστηκε η κόρη του
Ήδη ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte δήλωσε εθελοντής για το νέο εμβόλιο
Η Ρωσία ανέπτυξε το «πρώτο» εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με μέλη της κυβέρνησης που αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση, και πρόσθεσε μάλιστα πως εμβολιάσθηκε μία από τις κόρες του.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε την ελπίδα του το εμβόλιο να είναι διαθέσιμο σύντομα για το σύνολο του πληθυσμού.
Μάλιστα, ο Putin αποκάλυψε ότι εμβολιάστηκε μία από τις κόρες του και υποστήριξε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, λειτουργεί αποτελεσματικά και δημιουργεί ανοσία.
«Πήρε μέρος στο πείραμα.
Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία σώματος 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν» περιέγραψε ο Putin σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.
Ο Ρώσος πρόεδρος προσθεσε ότι μετά τη δεύτερη έγχυση, τον δεύτερο εμβολιασμό, η θερμοκρασία της αυξήθηκε και πάλι λίγο και στη συνέχεια ήταν σε κανονικά επίπεδα.
«Αισθάνεται καλά και οι δείκτες αντισωμάτων) είναι υψηλοί» τόνισε.
Ο Putin εξέφρασε την ελπίδα ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 θα ξεκινήσει σύντομα, κάτι που όπως σημείωσε είναι «εξαιρετικά σημαντικό».
Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya και το Υπουργείο Άμυνας.
Έχει δύο συστατικά που εγχύονται ξεχωριστά και μαζί χτίζουν μία μακρά ανοσία κατά του ιού.
Οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο ξεκίνησαν στις 18 Ιουνίου και περιλάμβαναν 38 εθελοντές.
Όλοι οι συμμετέχοντες ανέπτυξαν ανοσία.
Ήδη ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Rodrigo Duterte δήλωσε εθελοντής για το νέο εμβόλιο.
Σημειώνεται ότι η κούρσα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εταιρείες Moderna, Novavax και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης να βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.
Ο Putin είχε προαναγγείλει την κατοχύρωση του εμβολίου με χθεσινή ανάρτησή του στο Facebook.
«Το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του κορωνοϊού θα καταχωρηθεί στη Ρωσία σε λίγες ημέρες.
Ρώσοι επιστήμονες πέρασαν τα απαραίτητα στάδια δοκιμών και απέδειξαν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου.
Το φάρμακό μας έχει αντιμετωπίσει επαρκώς την επιδημία και τώρα δίνει ελπίδα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Κάποτε ο Σοβιετικός δορυφόρος άνοιξε το δρόμο για την ανθρωπότητα στο διάστημα, τώρα το Ρωσικό εμβόλιο θα ανοίξει το δρόμο για το μέλλον χωρίς COVID-19, μάσκες και κοινωνική απομόνωση», έγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 4.945 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους σε 897.599 –ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών στον κόσμο.
Ο επίσημος αριθμός των νεκρών από COVID-19 αυξήθηκε σε 15.131 αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ρωσικού υπουργείου Υγείας, την οποία επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.


www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης