Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος για το πετρέλαιο μετά την μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πτώση των αποθεμάτων

Άνοδος για το πετρέλαιο μετά την μεγαλύτερη από το αναμενόμενο πτώση των αποθεμάτων
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ 11:49 μειώθηκαν κατά 4 εκατ,βαρέλια την περασμένη εβδομάδα
Οι τιμές του πετρελαίου κινήθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη 12/8/2020 καθώς τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι ανέμεναν οι αναλυτές, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η ζήτηση καυσίμων στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου μπορεί να αντέξει την πανδημία κορωνοϊού.

Περί τις 12:1550 ώρα Ελλάδας το Brent σημειώνε άνοδο 1,19%, στα 45,03 $ το βαρέλι μετά από πτώση περίπου 1% την Τρίτη.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate κερδίζει 1,25%, στα 42,15 $ το βαρέλι έχοντας υποχωρήσει 0,8% την προηγούμενη συνεδρίαση.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 4 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η «πτώση στα αποθέματα αργού API των ΗΠΑ ... η τρίτη σημαντική εβδομαδιαία πτώση στη σειρά, υποστήριξε τις τιμές σήμερα», δήλωσε ο Jeffrey Halley, αναλυτής της αγοράς στο OANDA.

Ωστόσο, η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με το αδιέξοδο στην Ουάσινγκτον στις συνομιλίες για ένα πακέτο τόνωσης της οικονομίας από τον αντίκτυπο της πανδημίας μπορεί να επηρεάσει τις τιμές στο μέλλον.

Στην Ινδία, η ζήτηση για καύσιμα τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 10,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, πέμπτος μήνας σε ετήσια βάση που μειώθηκε, καθώς στοιχεία της κυβέρνησης έδειξαν την Τρίτη αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού και πλημμυρών σε πολλά μέρη της χώρας που περιόρισαν την οικονομική δραστηριότητα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης