Πετρέλαιο

Σχέδια της Κίνας για ενίσχυση των εισαγωγών αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ

Σχέδια της Κίνας για ενίσχυση των εισαγωγών αργού πετρελαίου από τις ΗΠΑ
To διαφαινόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Ευρώπη ασκεί επίσης πίεση στη ζήτηση καυσίμων και στις τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν οι αναλυτές

Οι τιμές του πετρελαίου σταθεροποιήθηκαν σήμερα, καθώς οι ειδήσεις ότι η Κίνα σχεδίαζε να μεταφέρει μεγάλους όγκους αργού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, αντιμετώπισε τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών και την καθυστέρηση στην αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου τους το Σαββατοκύριακο.

To διαφαινόμενο δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ιδιαίτερα στην Ευρώπη ασκεί επίσης πίεση στη ζήτηση καυσίμων και στις τιμές του πετρελαίου, ανέφεραν οι αναλυτές, ενώ ένα αδύναμο δολάριο παρείχε κάποια στήριξη.

«Είναι σαφές ότι η αγορά δεν συσφίγγεται τόσο γρήγορα όσο αναμενόταν αρχικά. Η ζήτηση διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο για να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα», δήλωσε  ING Group.

Το συναίσθημα της αγοράς κατέρρευσε, όταν οι ΗΠΑ αι η Κίνα καθυστέρησαν την επανεξέταση της εμπορικής συμφωνίας Φάσης 1 που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Σάββατο. Ωστόσο, οι κινεζικές κρατικές εταιρείες πετρελαίου έχουν κλείσει προσωρινά τα δεξαμενόπλοια για τη μεταφορά τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων βαρελιών αργού ΗΠΑ για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η Κοινή Υπουργική Επιτροπή Παρακολούθησης (JMMC) παρακολουθεί τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ + που συμφωνήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος. Τον περασμένο μήνα, η JMMC συνέστησε να μειωθούν οι περικοπές από 1 Αυγούστου σε περίπου 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) από τη μείωση των 9,7 εκατομμυρίων βαρέλια την ημέρα από τον Μάιο, σύμφωνα με μια προηγούμενη συμφωνία του ΟΠΕΚ +.

Ο υπουργός πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, δήλωσε ότι «η απόδοση του ΟΠΕΚ ήταν επιτυχής, επειδή η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε από 16 $ τον Μάιο σε περίπου 45 $ και έχει σταθεροποιηθεί».

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούσαν την περασμένη εβδομάδα παρέμεινε σταθεροποιημένος σε χαμηλό ρεκόρ για 15η εβδομάδα, ακόμη και όταν οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ώθησαν ορισμένους παραγωγούς να ξεκινήσουν ξανά τις γεωτρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης