Τελευταία Νέα

Έκθεση της GWEC: Τεράστια γκάμα επαγγελματικών ευκαιριών από την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Έκθεση της GWEC: Τεράστια γκάμα επαγγελματικών ευκαιριών από την υπεράκτια αιολική ενέργεια
Συνολικά 1 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αποφεύγει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια τόνους CO2

Περίπου 900.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια εάν είχαν εγκατασταθεί παγκοσμίως περίπου 51 GW νέας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι το 2024, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC).

H GWEC εκτιμά ότι δημιουργούνται 17,3 άμεσες θέσεις εργασίας (σε ετήσια βάση πλήρους απασχόλησης) για κάθε άτομο και ανά 1 MW κατά τη διάρκεια της 25ετούς διάρκειας ζωής ενός υπεράκτιου αιολικού έργου.

Με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 18,6% έως το 2024 και 8,2% έως το τέλος της δεκαετίας, οι νέες ετήσιες εγκαταστάσεις αναμένεται να περάσουν τα ορόσημα των 20 GW το 2025 και 30 GW το 2030. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια προσφέρει μια γκάμα ευκαιριών απασχόλησης σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

«Μια μελέτη του 2020 από την Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας διαπίστωσε ότι ο τομέας προσφέρει καλές, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που απαιτούν ένα διαφορετικό τεχνικό εργατικό δυναμικό που εκτείνεται σε περίπου 74 επαγγέλματα» σύμφωνα με την GWEC.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι συνολικά 1 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αποφεύγει περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια τόνους CO2.

«Η διατήρηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη εντός 1,5-2 βαθμών πριν από τη βιομηχανική στάθμη θα απαιτήσει τουλάχιστον 100 GW νέας χωρητικότητας και υπεράκτιας αιολικής χωρητικότητας για εγκατάσταση σε ετήσια βάση έως το 2030» σημείωσε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης