Απόψεις

Νεφέλη Λυγερού: Ελληνοτουρκικός διπλωματικός πόλεμος σε όλα τα μέτωπα

Νεφέλη Λυγερού: Ελληνοτουρκικός διπλωματικός πόλεμος σε όλα τα μέτωπα
Άρθρο της Νεφέλης Λυγερού στο slpress.gr

Μία εβδομάδα έχει περάσει απ’ όταν στις 11 Αυγούστου το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis, συνοδεία πολεμικών πλοίων, εισήλθε εντός της δυνάμει ελληνικής ΑΟΖ με δικαιολογία την παράνομη τουρκική Navtex. Έκτοτε, εξακολουθεί να πλέει στην περιοχή, με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να παρακολουθεί κάθε του κίνηση, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη ελληνοτουρκικός διπλωματικός πόλεμος.

Παρ’ ότι η Αθήνα θεωρεί ότι ο εκ μέρους των Τούρκων πόλεμος νεύρων δεν θα τελειώσει σύντομα, εκτιμά ότι ο χρόνος δεν είναι εις βάρος της. Και αυτό διότι η Άγκυρα είναι που εκτίθεται, ενώ το διπλωματικό "μπλόκο" που χτίζει η Αθήνα εναντίον της ορθώνεται όλο και πιο ψηλό.

Ενδεικτικό παράδειγμα το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Liberation, το οποίο αναφέρεται στην απόφαση Μακρόν να ενισχύσει τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, «σώζοντας την τιμή της Ευρώπης». Το άρθρο, το οποίο υπογράφεται από τον ευρωβουλευτή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ και τον διευθυντή της ελληνογαλλικής ορχήστρας Διονύση Δερβιτσιώτη-Μπουρνιά, επισημαίνει την αναγκαιότητα στήριξης της Ελλάδας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ επιχειρεί να αποδομήσει τα επιχειρήματα του Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον Τούρκο πρόεδρο «εκλεγμένο δικτάτορα».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια του άρθρου
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης