Ηλεκτρισμός

Ξεπέρασε την Κίνα η Δυτ. Ευρώπη σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τον Ιούλιο

Ξεπέρασε την Κίνα η Δυτ. Ευρώπη σε πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων τον Ιούλιο
Η Ευρώπη πιθανότατα θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων plug-in φέτος

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Δυτικής Ευρώπης σημείωσαν άνοδο, σύμφωνα με το Bloomberg αφού χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία αύξησαν τις κυβερνητικές επιδοτήσεις για να τονώσουν τη ζήτηση που είχε αποδεκατιστεί από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Τα περίπου 500.000 plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά μπαταρία οχήματα που ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη κατά τους πρώτους επτά μήνες του έτους υπερέβησαν τις πωλήσεις της Κίνας κατά περίπου 14.000 μονάδες, σύμφωνα με έκθεση του Matthias Schmidt, ανεξάρτητου αναλυτή αυτοκινήτων στο Βερολίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από γεγονός ότι παρέχεται σημαντική βοήθεια στις αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακάμψουν από το πλήγμα του COVID-19, τα κίνητρα των κυβερνήσεων με την μορφή επιδοτήσεων δίνουν στους κατασκευαστές ένα έξτρα πλεονέκτημα, προκειμένου να ανταποκριθούν στα αυστηρότερα πρότυπα των εκπομπών ρύπων.

opl

Πιθανή πρωτιά της Ευρώπης

Η Ευρώπη πιθανότατα θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων plug-in φέτος, δήλωσε ο Schmidt, καθώς η Tesla Inc. καθιστά περισσότερα αυτοκίνητα διαθέσιμα στην περιοχή και η Volkswagen AG αυξάνει τις παραδόσεις του ID με μπαταρία.

Τέλος, ενώ η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας ανακάμπτει, η κυβέρνηση μειώνει τις επιδοτήσεις που συνέβαλαν αποφασιστικά στις πωλήσεις οχημάτων νέας ενέργειας, έτσι ώστε να ενθαρρύνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να «παλέψουν» με τις δικές τους δυνάμεις στην αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης