Τελευταία Νέα

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της RWE κατά 2 δισ. ευρώ για επέκταση των επενδύσεων στις ΑΠΕ

Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της RWE κατά 2 δισ. ευρώ για επέκταση των επενδύσεων στις ΑΠΕ
Στόχος της RWE η συνεχής ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας

Η RWE αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 2 δισ. ευρώ έτσι ώστε να επεκτείνει τις επενδύσεις της στις ανανεώσιμες πηγές πέραν των προαναφερόμενων σχεδίων, που αφορούν αύξηση του χαρτοφυλακίου των ΑΠΕ άνω των 13 GW και την επένδυση 5 δισ ευρώ έως το τέλος του 2022.

Ορισμένα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ήδη (ανακοινώθηκε στις 31/7) γνωστή ενεργειακή συναλλαγή μεταξύ Nordex και RWE. Ειδικότερα, η Nordex ανακοίνωσε την πώληση χαρτοφυλακίου 2,7 GW στην REW, που περιλαμβάνει έργα στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και την Πολωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Rolf Martin Schmitz δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έγινε αποδεκτή η προσφορά μας και πώς υποστηρίζεται από τους επενδυτές μας η φιλοδοξία μας για ανάπτυξη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η πρόσθετη οικονομική ευελιξία μας επιτρέπει να βελτιώσουμε τον αγωγό του έργου μας και να επιταχύνουμε τη συνεχή ανάπτυξη της αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζουμε τη θέση της RWE ως μιας από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της RWE, Markus Krebber δήλωσε: «Το τρέχον περιβάλλον της αγοράς επέτρεψε την επιτυχή αύξηση των μετοχών σε ελκυστικά επίπεδα αποτίμησης για τους μετόχους μας. Η εταιρεία υποσχόμενες προοπτικές ανάπτυξης στην επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με ελκυστικές αποδόσεις και έναν αξιόπιστο στόχο μερισμάτων».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης