Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Πρόγραμμα leasing μπαταριών ηλεκτρικών ΙΧ λανσάρει κινέζικη εταιρεία

Πρόγραμμα leasing μπαταριών ηλεκτρικών ΙΧ λανσάρει κινέζικη εταιρεία
Καιντόμα και ελκυστικά σχέδια της Nio για την προώθηση της ηλεκτροίνησης στην Κίνα

Ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) Nio Inc (NIO.N) ξεκίνησε μια υπηρεσία μίσθωσης μπαταριών που θα επιτρέψει στους οδηγούς να αγοράσουν ένα EV χωρίς να διαθέτουν την μπαταρία - ένα από τα πιο ακριβά εξαρτήματα EV - μειώνοντας έτσι την αρχική τιμή των αυτοκινήτων της.

Σύμφωνα με το Reuters, η υπηρεσία, που ονομάζεται "μπαταρία ως υπηρεσία" (BaaS), μεταφράζεται για τους οδηγούς πληρωμή μηνιαίου τέλους ενοικίασης για τη χρήση των μπαταριών.

«Πιστεύουμε ότι με την BaaS, περισσότεροι πελάτες βενζινοκίνητων αυτοκινήτων θα εξετάσουν τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li σε δημοσιογράφους.

Τα σχέδια της Νio

Η Nio λειτουργεί 143 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών σε όλη την Κίνα, όπου οι οδηγοί μπορούν να ανταλλάσσουν χρησιμοποιημένες μπαταρίες με πλήρως φορτισμένες. Ο Li τόνισε ότι η Nio κατασκευάζει έναν νέο σταθμό ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα κάθε εβδομάδα και σχεδιάζει να κατασκευάσει 300 νέους σταθμούς τον επόμενο χρόνο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας που περιλαμβάνουν την είσοδό της σε ορισμένες διεθνείς αγορές από το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους ξεκινώντας από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία είχε ως στόχο να εισέλθει σε περισσότερες αγορές από το 2022.

Το υπουργείο βιομηχανίας δήλωσε ότι θα προωθήσει την υιοθέτηση οχημάτων με μπαταρίες που μπορούν να ανταλλάσσονται μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών και μοντέλων. Για το σκοπό αυτό, οι μπαταρίες της Nio έχουν το ίδιο σχήμα και μέγεθος σε όλη τη σειρά της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης