Χρηματιστήριο & Αγορές

Στα πρόθυρα των 3400 μονάδων με νέο ιστορικό υψηλό ο S&P - Γιατί είναι bull η Goldman

tags :
Στα πρόθυρα των 3400 μονάδων με νέο ιστορικό υψηλό ο S&P - Γιατί είναι bull η Goldman
H άνοδος της Wall βασίστηκε στα στοιχεία αύξησης της αγοράς κατοικιών που αυξήθηκαν κατά 24,7%
Aνοδικά για μια ακόμα αημέρα η Wall με τον S&P να βρίσκεται στα πρόθυρα των 3400 μονάδων στις 3.397,16 +0,34%, εδραιώνοντας τα νέα ιστορικά υψηλά.
Την ίδια ώρα ο DOW στις 27.930 μονάδες +0,69% και ο NASDAQ επίσης με νέο ρεκόρ στις 11.311,80 +0,42%.

H άνοδος βασίστηκε στα στοιχεία αύξησης της αγοράς κατοικιών που αυξήθηκαν κατά 24,7% και στα 5,86 εκατ ένανατι 5,41 εκατ που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Goldman: Σε χαμηλά 15ετίας τa short

Σε χαμηλά 15ετίας κυμαίνονται τα shorts, γεγονός που αποδεικνύει πως το τρέχον bull market είναι ιδιαίτερο ανθεκτικό, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs.Αντίθετα με την επικρατούσα άποψη στην κοινή γνώμη, πως δηλαδή τα hedge funds δεν συμμετείχαν στο πρόσφατο ράλι στη Wall Street, η Goldman Sachs αποκαλύπτει πως τα hedge funds μεγιστοποίησαν τις επιστροφές τους διατηρώντας την καθαρή μόχλευσή τους σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ενώ η αγορά ανέκαμπτε, όπως αναφέρει το Bankignews.gr.
Στην πραγματικότητα, η συνολική μόχλευση των hedge funds, βάσει των στοιχείων, ανέρχεται σε54% από την αρχή του β’ τριμήνου του 2020 και σε 50% στις αρχές του γ’ τριμήνου, πάνω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Η έκθεση, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, η μόχλευση των hedge funds παρουσίασε ήπια μείωση το α’ τρίμηνο, όταν η αγορά έπεφτε.
Έπειτα, όταν σημειώθηκε απότομη ανάκαμψη, η μόχλευση χτύπησε «κόκκινο».
Ειδικότερα, τα στοιχεία της GS Prime Services δείχνουν καθαρή μόχλευση στο 95ο εκατοστημόριο των τελευταίων πέντε ετών, ενώ η ακαθάριστη μόχλευση έχει υποχωρήσει στο 68ο εκατοστημόριο.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Godlman Sachs, οι short θέσεις για τις μετοχές του S&P 500 έχουν πέσει σε χαμηλό 15ετίας, καθώς τα funds ανοίγουν long θέσεις.
Στις αρχές Αυγούστου, οι short τοποθετήσεις στον S&P 500 ήταν στο το 1,8% του ορίου της αγοράς.
Στους περισσότερους τομείς, οι short θέσεις κατατάσσονται στο τελευταίο δεκαδικό των τελευταίων 15 ετών.
Μόνο η Ενέργεια αποτελεί εξαίρεση.

Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι τα hedge funds αντισταθμίζουν μόνο κατ’ όνομα.
Και αυτό είναι κάτι λογικό και επόμενο, σε έναν κόσμο που η Fed αγοράζει τα πάντα.
Εάν υπάρξει άλλη συντριβή, είναι πλέον ευρέως αποδεκτό ότι η Fed θα εισέλθει ξανά, αυτή τη φορά αγοράζοντας είτε ETF είτε μετοχές.

www.worldenergynews.rg

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης