Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ανακάμπτουν οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου μετά τις απότομες μειώσεις του β' τριμήνου

Ανακάμπτουν οι αμερικανικές εξαγωγές αργού πετρελαίου μετά τις απότομες μειώσεις του β' τριμήνου
Οι ροές από τις ΗΠΑ προς το εξωτερικό σταθεροποιήθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα 2,75 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα
Μετά την ελεύθερη πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω του κορωνοϊού, φαίνεται ότι η παραγωγή αρχίζει να ανακάμπτει από τις απότομες μειώσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ εξήγαγαν περίπου 2,79 εκατομμύρια b / d αργού τον Ιούλιο και 2,64 εκατομμύρια b/d μέχρι στιγμής τον Αύγουστο, σύμφωνα με προκαταρκτικές εβδομαδιαίες εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Αυτό με την σειρά του αντικατοπτρίζει τις εξερχόμενες ροές αργού, που έχουν σταθεροποιηθεί κοντά στα 2,75 εκατομμύρια b/d τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μηνιαία στατιστικά στοιχεία. Μάλιστα, οι εξερχόμενες ροές έχουν μειωθεί σχεδόν στο 1 εκατομμύριο b/d από το υψηλό ρεκόρ των 3,71 εκατομμυρίων b/d που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο.

Τα συμβόλαια του Οκτωβρίου κινήθηκαν σταθεροποιητικά αυτή την εβδομάδα, κοντά στα 43 δολάρια το βαρέλι και σημείωσαν εβδομαδιαία άνοδο 1,3%. Τα συμβόλαια διαμορφώθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών τη Δευτέρα, λόγω των νέων κινήτρων που ανακοίνωσε η Κίνα και των στοιχείων για την οικοδομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Ομιχλώδες τοπίο

Το μήνυμα από τη συνάντηση του ΟΠΕΚ + της περασμένης εβδομάδας ήταν ότι η αγορά παραμένει εύθραυστη και οι προοπτικές ζήτησης αβέβαιες.

«Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η απειλή της πανδημίας επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία και την κατανάλωση γενικότερα», αναφέρει ο Will Sungchil Yun, επικεφαλής ανάλυσης εμπορευμάτων στην VI Investment Corp. στη Σεούλ.

«Ακόμη και όταν υπάρξει διαθέσιμο εμβόλιο, ίσως ο OPEC + χρειαστεί να προχωρήσει σε συμφωνία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπερπροσφοράς, λόγω της αδύναμης ζήτησης» συμπλήρωσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης