Η Equinor και η Iberdrola σχεδιάζουν έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία

Η Equinor και η Iberdrola σχεδιάζουν έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία
Υπό εξέταση σημαντικά έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη Βραζιλία από Equinor και Iberdrola

Σημαντικοί κατασκευαστές έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχουν αρχίσει να υποβάλλουν σχέδια για νέα πρότζεκτ αυτού του είδους στη Βραζιλία.

Μάλιστα, τρία έργα της Neoenergia, που είναι θυγατρική της Iberdrola στη Βραζιλία, βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης και διαθέτουν εγκατεστημένη ισχύ 9 GW. Η Iberdrola συμμετέχει ενεργά «σε συζητήσεις για τον καθορισμό του καλύτερου κανονισμού που θα υιοθετηθεί για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας» στη Βραζιλία.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και η Equinor, η οποία σχεδιάζει να εγκαταστήσει 4 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Ρίο και Espírito Santo στη Βραζιλία. Τα έργα θα εγκατασταθούν περίπου 20 χλμ. από την ακτή, σε βάθη μεταξύ 15 και 35 μέτρων. Θα υπάρχουν συνολικά 320 ανεμογεννήτριες, 160 ανά αιολικό πάρκο, καθεμία με ονομαστική ισχύ 12 MW.

Παράλληλα, εκπρόσωπος της εταιρείας υπέβαλε αίτηση στην ομοσπονδιακή περιβαλλοντική υπηρεσία IBAMA της Βραζιλίας την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να γίνει μια εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανάπτυξη ενός υπεράκτιου έργου στα ύδατα της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης