Πετρέλαιο

Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο

Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας τον Ιούνιο
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσαν πτώση κατά 17,3% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, σε 4,98 εκατομμύρια bpd

O κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, είδε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου τον Ιούνιο να πέφτουν στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ μόλις κάτω από 5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd).

Σύμφωνα με στοιχεία της πρωτοβουλίας δεδομένων κοινών οργανισμών (JODI), οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας σημείωσαν πτώση κατά 17,3% τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον Μάιο, σε 4,98 εκατομμύρια bpd.

Τον Μάιο, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας έπεσαν στα 6,02 εκατομμύρια bpd από τα 10 εκατομμύρια bpd τον προηγούμενο μήνα, αφού ο ΟΠΕΚ + κατέληξε σε μια νέα συμφωνία για να στηρίξει την αγορά και να διαγράψει το κενό που χτίστηκε, ενώ η παγκόσμια ζήτηση έπεσε κατά 20 εκατομμύρια bpd τον Απρίλιο.

Ο Ιούνιος ήταν επίσης ο μήνας κατά τον οποίο η Σαουδική Αραβία μείωσε εθελοντικά την παραγωγή πετρελαίου της κατά 1 εκατομμύριο bpd επιπλέον των 2,5 εκατομμυρίων bpd που έπρεπε να μειώσει.

Οι συνολικές εξαγωγές πετρελαίου της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του αργού πετρελαίου και των προϊόντων πετρελαίου, μειώθηκαν περαιτέρω από μήνα σε μήνα τον Ιούνιο - κατά 1,41 εκατομμύρια bpd στα 6,07 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τη βάση δεδομένων JODI, η οποία συλλέγει στοιχεία που αναφέρθηκαν από 114 χώρες.
Παρά τη χαλάρωση των περικοπών του ΟΠΕΚ + από την 1η Αυγούστου, η Σαουδική Αραβία έχει δηλώσει ότι δεν θα βιαστεί να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές αργού πετρελαίου αυτόν τον μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης