Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Σε άνοδο το πετρέλαιο - Οι καταιγίδες έκλεισαν το 58% της παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού στις ΗΠΑ

Σε άνοδο το πετρέλαιο - Οι καταιγίδες έκλεισαν το 58% της παραγωγής του Κόλπου του Μεξικού στις ΗΠΑ
Οι εταιρείες ενέργειας έκλεισαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) παραγωγής υπεράκτιου αργού
Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν τη Δευτέρα 24/8/2020, καθώς οι καταιγίδες που απειλούν τον Κόλπο του Μεξικού έκλεισαν περισσότερο από το ήμισυ, το 58% της παραγωγής πετρελαίου της περιοχής και των προσδοκιών για πρόοδο στην ανάπτυξη μιας θεραπείας COVID-19.

Περί τις 21:47 ώρα Ελλάδας το Brent αυξήθηκε 1,56%, στα 45,04 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate αυξήθηκε 0,24%, στα 42,44 δολάρια το βαρέλι.

«Οι τιμές παίρνουν τις ενδείξεις τους από τη Μητέρα Φύση σήμερα το πρωί καθώς δύο καταιγίδες φθάνουν στον Κόλπο του Μεξικού. Το ήμισυ της παραγωγής της περιοχής έχει κλείσει, αν και τα κέρδη θα περιοριστούν από την απειλή ενός δεύτερου παρατεταμένου κύματος COVID », δήλωσε ο Stephen Brennock του PVM.

Οι εταιρείες ενέργειας έκλεισαν περισσότερα από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως (bpd) παραγωγής υπεράκτιου αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού στις ΗΠΑ λόγω της διπλής απειλής από τον τυφώνα Marco και την τροπική καταιγίδα Laura. Οι εργαζόμενοι έχουν εκκενώσει περισσότερες από 100 πλατφόρμες παραγωγής.

«Ο πολύ μεγαλύτερος αντίκτυπος των τιμών από τον παράγοντα καταιγίδας πέφτει στις αγορές προϊόντων, καθώς η δραστηριότητα των διυλιστηρίων στην περιοχή του Τέξας και της Λουιζιάνας θα μπορούσε να μειωθεί σημαντικά λόγω των πλημμυρών», δήλωσε ο Jim Ritterbusch, της Ritterbusch and Associates.

Η Motiva Enterprises ενδέχεται να κλείσει το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αργότερα αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές.

Τα μελλοντικά συμβόλαια βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από 5%.

Επίσης, υποστήριξη των τιμών του πετρελαίου προσέφερε και δημοσίευμα των Financial Times ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump εξετάζει το ενδεχόμενο γρήγορης παρακολούθησης ενός πειραματικού εμβολίου COVID-19 που αναπτύσσεται από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την Κυριακή, ο Trump χαιρέτισε την έγκριση της FDA για θεραπεία που χρησιμοποιεί πλάσμα αίματος από ασθενείς που έχουν αναρρώσει, μια ημέρα αφότου κατηγόρησε τον οργανισμό ότι παρεμποδίζει τη διάθεση εμβολίων και θεραπευτικών για πολιτικούς λόγους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ωστόσο, ήταν προσεκτικός για την έγκριση της θεραπείας, επικαλούμενος «χαμηλής ποιότητας» αποδείξεις ότι λειτουργεί.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης