Τελευταία Νέα

Η Saipem θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο 450 MW στην Ιταλία

Η Saipem θα κατασκευάσει υπεράκτιο αιολικό πάρκο 450 MW στην Ιταλία
Η αξία της σύμβασης του έργου ενδέχεται να φθάσει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ
Η ιταλική Saipem υπέγραψε συμφωνία για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου 450 μεγαβάτ (MW) στην Αδριατική Θάλασσα της βόρειας Ιταλίας, ανακοίνωση ο όμιλος ενεργειακών υπηρεσιών την Τρίτη 25/8/2020.
Η Saipem συμφώνησε με τις εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας AGNES και QINT’X να εγκαταστήσουν 56 ανεμογεννήτριες σε δύο περιοχές στα ανοικτά των ακτών της ιταλικής πόλης Ραβέννα, ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η αξία της σύμβασης του έργου ενδέχεται να φθάσει έως και 600 εκατομμύρια ευρώ για τη Saipem, δήλωσε πηγή του Reuters.
«Η Saipem σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα παρόμοιο (αιολικό) έργο στη Σικελία και στη Σαρδηνία», δήλωσε ο Mauro Piasere, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος XSIGHT της Saipem, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες μηχανικής για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών.

Η Saipem, ηγέτης της αγοράς στην υποθαλάσσια εξερεύνηση και κατασκευή, στρέφεται όλο και περισσότερο την υπεράκτια αιολική ενέργεια ως μέρος μιας κίνησης για ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών γραμμών προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη εστίαση των πελατών στις πράσινες τεχνολογίες.
Πέρυσι υπέγραψε συμφωνία με την Plambeck Emirates με έδρα το Αμπού Ντάμπι για την κατασκευή πλωτής αιολικής ενέργειας 500 MW από το κόστος της Σαουδικής Αραβίας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης