Ενέργεια

RWE: Προμήθεια “πράσινης” ενέργειας μέσω PPA από αιολικό πάρκο 54 MW

RWE: Προμήθεια “πράσινης” ενέργειας μέσω PPA από αιολικό πάρκο 54 MW
Το πλήρες αιολικό πάρκο 12 στροβίλων έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί πλήρως από τον Ιανουάριο του 2022

Πράσινη ενέργεια από αιολικό πάρκο 54 MW στην Ολλανδία θα προμηθευτεί η RWE Supply & Trading, σύμφωνα με νέα δεδομένα.
Ειδικότερα, πρόκειται για την αγοροπωλησία ηλεκτρικής ενέργειας μέσω PPA που προσδιορίζεται χρονικά για λειτουργία τον Ιανουάριο του 2022.

Η RWE Supply & Trading θα εμπορεύεται τόσο την ηλεκτρική ενέργεια όσο και τις σχετικές εγγυήσεις προέλευσης στους μεγάλους βιομηχανικούς και δημοτικούς πελάτες της.Οι πρώτες ανεμογεννήτριες, που βρίσκονται κοντά στο Eemshaven, θα αρχίσουν να παράγουν ηλεκτρισμό στις αρχές του 2021 και το πλήρες αιολικό πάρκο 12 στροβίλων έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί πλήρως από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο επικεφαλής λύσεων εμπορευμάτων της RWE Supply & Trading, Hendrik Niebaum, δήλωσε: «Η σύναψη αυτής της συμφωνίας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Waddenwind υπογραμμίζει το ρόλο μας ως ισχυρός συνεργάτης για τους φορείς εκμετάλλευσης ανανεώσιμων μονάδων, όταν πρόκειται για την αγορά πράσινου ηλεκτρικού ρεύματος».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι: «Ε ξασφαλίζουμε επίσης ελκυστικούς όγκους ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση για εξατομικευμένες εταιρικές λύσεις PPA από τους βιομηχανικούς και δημοτικούς πελάτες μας, υποστηρίζοντάς τους στην επίτευξη των κλιματικών τους στόχων».

Παράλληλα, η Topwind, μια συμβουλευτική εταιρεία, πραγματοποίησε τη διαδικασία αγοράς στροβίλων, τη χρηματοδότηση έργων και τις πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, εκ μέρους της Waddenwind. Υπενθυμίζεται ότι η RWE Supply & Trading προμηθεύει μεγάλους πελάτες απευθείας με πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα μέσω PPA, συμπεριλαμβανομένων των Deutsche Bahn και Bosch.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης