Επικαιρότητα

Με αυξημένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η συμφωνία για τις ΑΟΖ με την Ιταλία - Στις 27/8 η ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο της συμφωνίας με Αίγυπτο

Με αυξημένη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η συμφωνία για τις ΑΟΖ με την Ιταλία - Στις 27/8 η ψηφοφορία για το επίμαχο άρθρο της συμφωνίας με Αίγυπτο
Εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία,οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.
Εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, το βράδυ της Τετάρτης, οι συμφωνίες για ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο.
Την ελληνοϊταλική συμφωνία ψήφισαν οι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.
Την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία επιψήφισαν, χωρίς το άρθρο 1 για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.
«Παρών» ψήφισαν οι νομοθέτες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. 
Η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 1 θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.
«Η συμφωνία η οποία υπογράψαμε με την Αίγυπτο καταρρίπτει μια και καλή το αφήγημα της γαλάζιας πατρίδας διότι αποδεικνύει στην πράξη ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Γι αυτό ενοχλείται η Τουρκία» επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Επέμεινε στο «παρών» για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά ωφέλιμη.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την σύσκεψη συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να καταγράφουν οι απόψεις όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες στιγμές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης