Τελευταία Νέα

Iberdrola: Προμήθεια “πράσινης” ενέργειας μέσω PPA στη Bayer από αιολικό πάρκο 105 MW

Iberdrola: Προμήθεια “πράσινης” ενέργειας μέσω PPA στη Bayer από αιολικό πάρκο 105 MW
H ισπανική εταιρεία ενέργειας έχει εγκατεστημένη ανανεώσιμη ισχύ στο Μεξικό 1,115 MW, με 569 MW αιολικής ενέργεια στην ξηρά και άλλα 546 MW ηλιακής

Η Iberdrola ολοκλήρωσε σύμβαση με τον γερμανικό φαρμακευτικό όμιλο Bayer για την προμήθεια μακροπρόθεσμης αιολικής ενέργειας (PPA) στο Μεξικό, μέσω του αιολικού πάρκου Santiago, με χωρητικότητα 105 MW.

H συγκεκριμένη σύμβαση θα έχει χρονική διάρκεια 15 ετών και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της εταιρείας για να καταστεί ουδέτερη ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2030. Η συμφωνία με την Iberdrola θα της δώσει την ευκαιρία να υλοποιήσει τον μεγάλο αυτό στόχο.

Παράλληλα, το αιολικό πάρκο του Σαντιάγο, που βρίσκεται στο δήμο San Felipe (Guanajuato) και το οποίο βρίσκεται στη φάση δοκιμών πριν ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία, θα παράγει 241 GWh ώρες ετησίως, που ισοδυναμεί με την κατανάλωση ενέργειας 38.000 σπιτιών. Επίσης, θα αποφύγει την εκπομπή 250.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, έτσι ώστε το Μεξικό να πετύχει και αυτό με την σειρά του τον στόχο της παραγωγής 35% ενέργειας με καθαρές πηγές έως το 2024.

Η berdrola διέσωσε και μετεγκατέστησε περισσότερα από 17.000 είδη χλωρίδας και πανίδας. Με αυτό το έργο, η ισπανική εταιρεία ενέργειας έχει εγκατεστημένη ανανεώσιμη ισχύ στο Μεξικό 1,115 MW, με 569 MW στην αιολική ενέργεια στην ξηρά και άλλα 546 MW ηλιακής ενέργειας.

H στρατηγική της Iberdrola με τα PPAs

Τέλος, η στρατηγική της Iberdrola σε όλες σχεδόν τις αγορές στις οποίες είναι παρούσα είναι η προώθηση αυτών των συμβάσεων για την πώληση μακροπρόθεσμης ηλεκτρικής ενέργειας για τα ανανεώσιμα έργα της. Έτσι, διαχειρίζεται συμφωνίες σε αγορές όπως η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό από αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα για περισσότερα από 2.500 MW.

Τα «PPAs» εγγυώνται σταθερότητα στις επενδύσεις του ομίλου στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα καθιστούν δυνατή την κάλυψη της ανάγκης μεγάλων βιομηχανικών ομίλων εφοδιασμού να παρέχουν το 100% της κατανάλωσης ενέργειας μέσω «πράσινων» πηγών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης