Συνεργασία Γερμανίας - Ουκρανίας στο πεδίο της ενέργειας - Τι υπογράφηκε

Συνεργασία Γερμανίας - Ουκρανίας στο πεδίο της ενέργειας - Τι υπογράφηκε
Υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων ενέργειας των δύο χωρών, το οποίο θα καλύψει επίσης την αυξημένη συνεργασία σε θέματα κλίματος και ενεργειακής απόδοσης

Το Βερολίνο θα υποστηρίξει τη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης για τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού συστήματος και την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με το renews.biz

Ειδικότερα, η Ουκρανία και η Γερμανία έχουν συμφωνήσει μια ενεργειακή εταιρική σχέση η οποία θα προσφέρει στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης υποστήριξη για τον εκσυγχρονισμό του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, την επέκταση και την ολοκλήρωση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών.

Μάλιστα, υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων ενέργειας των δύο χωρών, το οποίο θα καλύψει επίσης την αυξημένη συνεργασία σε θέματα κλίματος και ενεργειακής απόδοσης.

Συζητήθηκε επίσης ο μετασχηματισμός των περιοχών άνθρακα της Ουκρανίας και η πιθανή μελλοντική ανάπτυξη υδρογόνου στη χώρα.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών  της χώρας, Peter Altmaier εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας, με απώτερο στόχο να αποκτήσει «μόνιμο χαρακτήρα». Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Η ενεργειακή εταιρική σχέση προσφέρει ένα σημαντικό πλαίσιο για πολιτικό διάλογο στον ενεργειακό τομέα και για τις δύο πλευρές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης