Επικαιρότητα

Merkel: Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά και να συνομιλούμε με τον Erdogan

Merkel: Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά και να συνομιλούμε με τον Erdogan
"Η οικονομία πρέπει να παραμείνει ζωντανή και να επανέλθει στη ζωή, ακόμη και με την πανδημία σε εξέλιξη", ανέφερε χαρακτηριστικά η Merkel
Έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Με αυτήν την φράση η γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel πρόσφερε τη στήριξή της στην Ελλάδα, τονίζοντας μάλιστα ότι την ίδια υποχρέωση έχουν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Όπως ανέφερε, όλοι έχουμε καθήκον στην ΕΕ να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, αλλά πρέπει να μιλήσουμε και με τις δύο πλευρές.
«Ναι, πρέπει να πάρουμε σοβαρά όσα λένε οι Έλληνες φίλοι μας, πρέπει να τους στηρίξουμε σε όσα έχουν δίκιο», τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση και για να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση «πρέπει να μιλάει κανείς με όλες τις πλευρές».
Επίσης, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε τακτικές συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο, Τ. Erdogan.
Τόνισε ότι έχει μιλήσει εντατικά με τον Em. Macron για τη στάση της Γαλλίας στην υπόθεση και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ δυο χωρών – μελών του ΝΑΤΟ «και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να επιλυθεί».
Παράλληλα, η Merkel επιβεβαίωσε ότι "εργαζόμαστε με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου το Ταμείο Ανάκαμψη να είναι σε ισχύ από τις αρχές του 2021".

Ωστόσο, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοφανή μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού,παραδέχτηκε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι εύκολες, ωστόσο θα πρέπει η ΕΕ να στηρίξει την οικονομία, καθώς έρχονται δύσκολοι μήνες λόγω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Image
Όπως ανέφερε η πορεία της πανδημίας μπορεί να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, θέτοντας σοβαρές προκλήσεις στην οικονομία.
Ειδικά το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα.
Οι Γερμανοί δεν πρέπει να αψηφούν τον κίνδυνο του κορωνοϊού, ανέφερε.
"Η οικονομία πρέπει να παραμείνει ζωντανή και να επανέλθει στη ζωή, ακόμη και με την πανδημία σε εξέλιξη", ανέφερε χαρακτηριστικά η Merkel.
Όπως ανέφερε, δεδομένου ότι η πανδημία πιθανότατα θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες,  η κυβέρνησή της θα ανταποκριθεί με προτεραιότητα την ευημερία της κοινωνίας στο σύνολό της, ιδίως των παιδιών της και της οικονομίας.
Η κυβέρνηση θα «κάνει τα πάντα ώστε τα παιδιά μας να μην επηρεαστούν από την πανδημία.
Το σχολείο και η παιδική μέριμνα πρέπει να είναι τα πιο σημαντικά πράγματα», είπε .
Η κυβέρνηση θα διατηρήσει επίσης τη στήριξη της οικονομίας και να διατηρήσει θέσεις εργασίας.
Η τρίτη προτεραιότητα θα ήταν το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς η πανδημία πλήττει μερικούς ανθρώπους, όπως ηλικιωμένους ή χαμηλού εισοδήματος οικογένειες.
Όπως επισήμανε, δεν θα επιτρέψει η κανονικότητα εωσότου υπάρξει εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία.
Image
Η Merkel αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Λευκορωσίας, επισημαίνοντας ότι "μπορώ μόνο να ελπίζω ότι η κυριαρχία της Λευκορωσίας θα γίνει σεβαστή και... οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα αναπτυχθούν.
"Ο λαός της Λευκορωσίας θα πρέπει να μπορεί να αγωνίζεται για την ελευθερία της γνώμης μόνος του χωρίς εξωτερική παρέμβαση από οποιαδήποτε κατεύθυνση", ανέφερε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης