Πετρέλαιο

Σε υψηλό πέντε μηνών κινείται το brent, στα 46 δολ. το βαρέλι - Η ADNOC μειώνει τις προμήθειες αργού στην Ασία κατά 30%

Σε υψηλό πέντε μηνών κινείται το brent, στα 46 δολ. το βαρέλι - Η ADNOC μειώνει τις προμήθειες αργού στην Ασία κατά 30%
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,2% στα 43,48 δολ. το βαρέλι
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο τη Δευτέρα 31/8/2020, με το Brent να αγγίζει υψηλό πέντε μηνών, υποστηριζόμενο από μια μείωση 30% στις προμήθειες αργού του Αμπού Ντάμπι και τα στοιχεία από την Κίνα, ακόμη και όταν η παγκόσμια ζήτηση αγωνίζεται να επιστρέψει στα επίπεδα πριν από το COVID μια καλά εφοδιασμένη αγορά.

Περί τις 12:55 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για το Νοέμβριο σημείωσαν άνοδο 1,5% στα 46,50 $ το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 1,2% στα 43,48 δολ. το βαρέλι.
Το Brent αναμένεται να σημείωσει τον Αύγουστο την πέμπτη διαδοχική μηνιαία άνοδο των τιμών, ενώ το WTI την τέταρτη μηνιαία άνοδο, έχοντας φτάσει στο υψηλό πέντε μηνών στα 43,78 δολαρίων το βαρέλι στις 26 Αυγούστου όταν ο τυφώνας Laura έπληξε τις ΗΠΑ.

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι ανακοίνωσε στους πελάτες της τη Δευτέρα ότι θα μειώσει τις προμήθειες του Οκτωβρίου κατά 30%, από μείωση 5% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προκειμένου να ανταποκριθεί στη δέσμευσή της για την πρόσφατη συμφωνία του ΟΠΕΚ +.
«Με τη ζήτηση να ανακάμπτει σταδιακά, αυτό θα επιτρέψει στην αγορά να απορροφήσει καλύτερα τα αποθέματα νωρίτερα αυτό το έτος», δήλωσε ο οικονομολόγος της OCBC Howie Lee.

Οι εταιρείες ενέργειας συνέχισαν τις προσπάθειές τους για την αποκατάσταση των δραστηριοτήτων στις υπεράκτιες πλατφόρμες των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ καθώς τα διυλιστήρια έκλεισαν πριν από την καταιγίδα.
Το αδύναμο δολάριο και μια έρευνα τη Δευτέρα που δείχνει που δείχνει ενίσχυση στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας υποστήριξε τις τιμές του πετρελαίου, παρόλο που η ζήτηση καυσίμων αγωνίζεται να ανακάμψει εν μέσω πανδημίας και οι προμήθειες παραμένουν άφθονες, λένε οι αναλυτές, προειδοποιώντας για το μέλλον του αργού.

«Το πετρέλαιο είναι πιθανό να ανακάμψει με μετριοπαθή βήματα,», δήλωσε ο αναλυτής της ΟΑΝΤΑ Ασίας-Ειρηνικού, Jeffrey Halley, προσθέτοντας ότι οι άφθονες βραχυπρόθεσμες προμήθειες και η ευθραυστότητα της παγκόσμιας ανάκαμψης μετριάζουν τα κέρδη των τιμών.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας το Σεπτέμβριο αναμένεται να μειωθούν για πρώτη φορά σε πέντε μήνες, καθώς ο όγκος του αργού αποθηκεύεται εντός και εκτός του μεγαλύτερου εισαγωγέα στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv και της Vortexa.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης