Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο – Στα 45 δολ. το Brent στα 43 δολ. το αργό

Άνοδος 1% για το πετρέλαιο – Στα 45 δολ. το Brent στα 43 δολ. το αργό
Η υποχώρηση του δολαρίου στήριξε τα commodities
Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν την Τρίτη 1/9/2020, διαγράφοντας τις απώλειες της νύχτας, καθώς οι επενδυτές μετακινήθηκαν σε περιουσιακά στοιχεία χαμηλού κινδύνου και μακριά από το αμερικανικό δολάριο που υποχώρησε σε πολυετή χαμηλά.

Περί τις 12:00 ώρα Ελλάδας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σημείωσαν άνοδο 1%, στα 45,71 δολ. το βαρέλι.
Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,96%, στα 43,02 $ το βαρέλι.
Και οι δύο συμβάσεις σημείωσαν πτώση περίπου 1% τη Δευτέρα λόγω ανησυχιών για υπερπροσφορά πετρελαίου, με την παγκόσμια ζήτηση να παραμένει κάτω από τα επίπεδα πριν από το COVID.

Το δολάριο σημείωσε πτώση 0,04% στα 92,146 έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2018 μετά την αλλαγή πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

"(Η αλλαγή πολιτικής) πραγματεύεται το γεγονός ότι εξετάζει αρνητικά πραγματικά ποσοστά για τις ΗΠΑ, τα οποία δεν θα είναι καλά για το δολάριο ΗΠΑ. Αυτό είναι καλό για τα commodities», δήλωσε ο Louis Crous, διευθύνων σύμβουλος επενδύσεων της BetaShares.
Η αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ καθιστά το πετρέλαιο και άλλα commodities με τιμές σε δολάρια πιο ελκυστικά για τους παγκόσμιους αγοραστές.
Συνολικά, η αγορά παραμένει επικεντρωμένη στην ανάκαμψη της ζήτησης καυσίμων καθώς οι χώρες συνεχίζουν να καταπολεμούν την πανδημία COVID-19, με κυλιόμενα αποκλεισμούς ανέφεραν οι αναλυτές.

"Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με το αν η ζήτηση για καύσιμα μεταφοράς θα επανέλθει ποτέ στο φυσιολογικό", ανέφερε η ANZ Research σε σημείωμα.
Πριν από την ανακοίνωση των αμερικανικών στοιχείων για τα αποθέματα ν από την American Petroleum Institute, δημοσκόπηση του Reuters διαπίστωσε ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ θα είναι μειωμένα κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 28 Αυγούστου.

Τα αποθέματα βενζίνης φαίνεται να μειώνονται κατά 3,6 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο και πετρέλαιο θέρμανσης, αναμένεται να μειωθούν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με έξι αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Reuters.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης