Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Εγκατάσταση 8.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από την Vattenfall στην Ολλανδία

Εγκατάσταση 8.000 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από την Vattenfall στην Ολλανδία
Στόχος της Vattenfall είναι να συνδράμει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της ηλεκτροκίνησης

Η Vattenfall έχει κερδίσει μία από τις μεγαλύτερες προσφορές για νέα δίκτυα φόρτισης στην Ολλανδία. Έως και 8.000 νέα σημεία χρέωσης θα εγκατασταθούν έως το 2024 στις επαρχίες Noord-Brabant και Limburg. Η συμφωνία περιέχει καινοτόμες λύσεις όπως έξυπνη φόρτιση και προληπτική επέκταση της υποδομής φόρτισης.

Στόχος της Vattenfall είναι να συνδράμει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω της ηλεκτροκίνησης. Η τελευταία μάλιστα είναι βασικός παράγοντας για τη μείωση των εκπομπών CO2 στην Ευρώπη και τον κόσμο, οπότε μια εύκολα προσβάσιμη υποδομή φόρτισης αποτελεί προϋπόθεση για τη μετάβαση σε ηλεκτρικά οχήματα.

«Η Vattenfall είχε μια καλή συνεργασία με τις συγκεκριμένες επαρχίες στον τομέα της ηλεκτρικής φόρτισης από το 2017. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε τώρα το επόμενο βήμα στη συνεργασία μας. Μια περαιτέρω ανάπτυξη άλλων 8.000 σημείων φόρτισης τα επόμενα δύο χρόνια θα δώσει μεγάλη ώθηση στον εν λόγω τομέα. Για εμάς ως εταιρεία, αυτό σηματοδοτεί την ισχυρή μας θέση στη δημόσια φόρτιση στην Ευρώπη και επιτρέπει τη μετάβαση προς την ηλεκτρική οδήγηση για τους πελάτες μας», λέει ο Tomas Björnsson, Επικεφαλής της Ηλεκτρονικής Κινητικότητας στην Vattenfall.

Παράλληλα, η Vattenfall θα παρέχει σταθμούς φόρτισης κατόπιν αιτήματος. Εάν κάποιος αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δεν έχει δικό του σύστημα, μπορεί να ζητήσει έναν σταθμό φόρτισης σε κοντινή απόσταση. Η εταιρεία διερευνά επίσης, μαζί με τους δήμους που εμπλέκονται, σε πολυσύχναστα μέρη, αν αξίζει να δημιουργηθεί μια πλατεία φόρτισης.

«Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι η πρόσβαση σε υποδομή φόρτισης δεν αποτελεί εμπόδιο στην ηλεκτρική οδήγηση και επιταχύνεται η μετάβαση», συμπλήρωσε ο Tomas Björnsson.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης