Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - Στο +1,27% ο DAX

Άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ - Στο +1,27% ο DAX
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,27% στις 13.005 μονάδες

Με κέρδη διαπραγματεύονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, την ώρα που το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την προσεχή Πέμπτη.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 1,27% στις 13.005 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 1,27% στις 5.872 μονάδες.

Στις 5.019 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με κέρδη 1,09%.

Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει κέρδη 1,03% στις 19.592 μονάδες.

Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη ενισχύεται 0,60% στις 7.032 μονάδες.

«Ο βιομηχανικός τομέας - ο κινητήρας της οικονομίας της Γερμανίας - επιστρέφει σταδιακά στο δρόμο του», δήλωσε ο Klaus Wohlrabe, ο οποίος διεξάγει έρευνες για το Ifo. Ο δείκτης Ifo αυξήθηκε σε 15,4 μονάδες τον Αύγουστο από 14,3 μονάδες τον Ιούλιο.
Παράλληλα, οι γερμανικές βιομηχανικές εταιρείες αναμένουν ότι η παραγωγή θα αυξηθεί ελαφρά τους επόμενους μήνες.

Αναφορικά με την Κίνα, οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο, περνώντας την παρατεταμένη πτώση των εισαγωγών, καθώς περισσότεροι από τους εμπορικούς εταίρους της χαλάρωσαν τα lockdowns.
Οι εξαγωγές τον Αύγουστο αυξήθηκαν σταθερά κατά 9,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελωνείων σήμερα, σηματοδοτώντας το ισχυρότερο κέρδος από τον Μάρτιο του 2019. Το ποσοστό κτύπησε επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 7,1% και σε σύγκριση με αύξηση 7,2% τον Ιούλιο.
Ωστόσο, οι εισαγωγές υποχώρησαν 2,1%, σε σύγκριση με τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση 0,1% και επέκταση πτώσης 1,4% τον Ιούλιο.
Οι ισχυρές εξαγωγές υποδηλώνουν ταχύτερη και πιο ισορροπημένη ανάκαμψη για την κινεζική οικονομία, η οποία ανακάμπτει από το ρεκόρ της πτώσης του πρώτου τριμήνου χάρη κυρίως στα εγχώρια μέτρα τόνωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης