Τα σχέδια της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας για ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ΑΠΕ

Τα σχέδια της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας για ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ΑΠΕ
Ενδιαφέρουσα η προσεχής 10ετία για τον τομέα των ΑΠΕ σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Αμερικανική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (AWEA) σχεδιάζει να συγχωνευθεί με έναν νέο οργανισμό που ονομάζεται American Clean Power Association (ACPA), ο οποίος θα αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Eιδικότερα, η Consultancy Lot Sixteen συνεργάζεται με τους οργανισμούς για να διευκολύνει την κίνηση, ενώ το συμβούλιο της AWEA θα ψηφίσει για την πρόταση αργότερα αυτό το μήνα, δήλωσε εκπρόσωπος της AWEA.

«Ο κλάδος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κινείται προς την κατεύθυνση ενός ολοκληρωμένου και τεχνολογικού μέλλοντος. Τα περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και πολλές εταιρείες έχουν εκφράσει την επιθυμία να σχηματιστεί ένας νέος εμπορικός όμιλος που θα εκπροσωπεί καλύτερα τις ανανεώσιμες πηγές της σημερινής βιομηχανίας», δήλωσε η AWEA.

Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στην «προώθηση των οικονομικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτημάτων μιας οικονομίας καθαρής ενέργειας, που στηρίζει την επιτυχία της στην βιομηχανία των ΑΠΕ για την προσεχή δεκαετία μετασχηματιστικής ανάπτυξης».

Παράλληλα, η AWEA είπε ότι η συνεργασία με συναδέλφους σε διάφορες βιομηχανίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχει καλή επιχειρηματική λογική, διότι η επιτυχία για τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας περιλαμβάνει αμοιβαία όλες τις τεχνολογίες που εμπλέκονται.

«Η AWEA αναγνωρίζει την αξία ενός ευρύτερου τμήματος της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - από αιολικούς, ηλιακούς και άλλους ανανεώσιμους πόρους και ανυπομονεί να είναι μέρος μιας ισχυρής φωνής για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως μέρος της American Clean Power Association» αναφέρθηκε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης