Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στίγμα για την ελληνική οικονομία δίνουν τα roadshows, Ελληνικού Χρηματιστηρίου 17/9 και BofA 22-24/9

Στίγμα για την ελληνική οικονομία δίνουν τα roadshows, Ελληνικού Χρηματιστηρίου 17/9 και BofA 22-24/9
Mε πολύ ενδιαφέρον αναμένονται τα roadshows του Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα
Mε πολύ ενδιαφέρον αναμένονται τα roadshows του Σεπτεμβρίου που η περίοδος της μεγάλης αβεβαιότητας τους δίδει τελικώς σημαντική υπόσταση.
Το βασικό ερώτημα στο οποίο έχουν να απαντήσουν επενδυτές και εταιρίες είναι πόσο θα διαρκέσει η πανδημία και πόσο θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί την οικονομία.
Το σημαντικό ερώτημα είναι πότε θα ξεκινήσει η ανάκαμψη και πόσο δύσκολος μπορεί να αποδειχθεί αυτός ο χειμώνας.
Η ρευστότητα που διαθέτουν πολλά funds είναι υπερβάλλουσα.
Ωστόσο οι μεγάλοι επενδυτές εξακολουθούν να σταθμίζουν το περιβάλλον και δεν φαίνονται έτοιμοι να τοποθετηθούν ακόμη θεωρώντας πως τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν περισσότερο πριν ξεκινήσει η ανάκτηση.
Οι διεθνείς επενδυτές διαθέτουν ρευστότητα όμως πάντα διατηρούν σε περιόδους τέτοιας μεταβλητότητας την πεποίθηση πως μπορούν τελικώς να τοποθετηθούν σε χαμηλότερες τιμές.
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινάει διαδικτυακά το roadshow του Ελληνικού Χρηματιστηρίου ενώ η Bank of America Global Research πραγματοποιεί διαδικτυακά το συνέδριό της στις  22-24 Σεπτεμβρίου στο οποίο θα μετέχουν οι ελληνικές τράπεζες.
Πρόκειται για το 25ο roadshow του διεθνούς οίκου,
Τα δύο αυτά συνέδρια εγκαινάζουν δυναμικά τη νέα σεζόν.
Στο καθιερωμένο συνέδριο του Χρηματιστηρίου οι συμμετοχές από πλευρά κυβέρνησης αναμένεται να είναι σε υψηλότατο επίπεδο.
Μήνυμα  θα  απευθύνει για την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παρών στο συνέδριο θα είναι ο υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας, , ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Αλ. Πατέλης.
Τα μακροοικονομικά θέματα βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα των αναλυτών.
Σε ότι αφορά τη χώρα μας η ατζέντα επικεντρώνεται ;
- Στην πορεία του ΑΕΠ με δεδομένη τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετώπισε ο τουρισμός στην χώρα.
- Στη μείωση των κόκκινων δανείων και στην πορεία των χορηγήσεων με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργεί η πανδημία και την ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας παρά το ευρύ πρόβλημα των κόκκινων δανείων των τραπεζών.
- Μορατόρια και συνέχιση αυτών.
Πόσα νέα κόκκινα δάνεια θα προκύψουν
-Εξαγορές συγχωνεύσεις περιθώρια που υπάρχουν για τέτοιου είδους εξελίξεις και σε ποιους κλάδους.
- Πολιτική συγκυρία, τουρκική επιθετικότητα.
Επηρεάζει η κατάσταση αυτή την εξέλιξη των υπόλοιπων σχεδίων της κυβέρνησης; .
-Προετοιμασία για το Ταμείο Ανάκαμψης σε επίπεδο κυβέρνησης, τραπεζών.
-Ιδιωτικό χρέος, θεσμικό πλαίσιο για τη δεύτερη ευκαιρία, κόστος για τα πιστωτικά ιδρύματα.
-Πλειστηριασμοί και εκκρεμότητες από το παλιό θεσμικό πλαίσιο.
Ενα σημαντικό τμήμα  των παραπάνω θεμάτων εκτιμάται πως θα έχει επαρκώς αναλυθεί σε ότι αφορά τη χώρα μας στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, στοιχείο το οποίο θα έχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πιο εξειδικευμένες συζητήσεις κατά την διάρκεια των road shows.
Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν πως τα roadshows στην παρούσα φάση παρά τη ρευστότητα στα δεδομένα είναι πολύ σημαντικά γιατί θα καταγράψουν σημαντικές ενδείξεις για την εικόνα των οικονομιών της Ευρώπης, για τις εταιρίες που είναι εισηγμένες σε οργανωμένες αγορές και κυρίως για τις τράπεζες.
Οι περισσότεροι εκτιμούν πως το γεγονός ότι στο 2ο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα κινήθηκε σε ότι αφορά τα στοιχεία του ΑΕΠ  στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δίνοντας ένα στίγμα για την άσκηση σοβαρής κυβερνητικής πολιτικής σημειώνουν αναλυτές.
Το θέμα είναι όπως οι ίδιοι παρατηρούν πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι μηχανισμοί ώστε να διοχετευτούν κεφάλαια στην πραγματική οικονομία επιτυγχάνοντας γρήγορη ανάκαμψη μετά την πανδημία.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης