Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ για εντολή Erdogan στο πολεμικό ναυτικό: Δεν θα ανοίξετε πρώτοι πυρ στην Ανατολική Μεσόγειο

Τουρκικά ΜΜΕ για εντολή Erdogan στο πολεμικό ναυτικό: Δεν θα ανοίξετε πρώτοι πυρ στην Ανατολική Μεσόγειο
Ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να έδωσε εντολή στο πολεμικό ναυτικό να μην ανοίξουν πρώτοι πυρ στην Ανατολική Μεσόγειο
Για νέα εντολή του Τούρκου προέδρου στο πολεμικό ναυτικό που συνοδεύει το Oruc Reis κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
«Ας μην ανοίξουμε εμείς πυρ πρώτοι» είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Sabah.
Πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας «να μην είμαστε οι πρώτοι που θα ανοίξουν πυρ από τα πολεμικά πλοία που προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, αλλά να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο σε περίπτωση επίθεσης από την αντίθετη πλευρά».
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Milliyet, που δημοσιεύει το sigmalive.com, η απόφαση για τη νέα οδηγία λήφθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας υπό την προεδρία του Erdogan, όπου συζητήθηκαν εκτενώς οι κινήσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας.
Στη συνεδρίαση τονίστηκε, πάντως, πως το γεγονός ότι η Ελλάδα φέρνει σε διεθνείς πλατφόρμες το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, δεν σημαίνει ότι έχει δίκιο, δίνοντας μάλιστα την κατεύθυνση προς τους υπουργούς να τονίζουν συνεχώς το ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τα δικαιώματα της Τουρκίας απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης