Μέσω της υπεράκτιας αιολικής ο δρόμος για την ενεργειακή μετάβαση της Πολωνίας - Έως και 30 δισ. ευρώ το κόστος

Μέσω της υπεράκτιας αιολικής ο δρόμος για την ενεργειακή μετάβαση της Πολωνίας - Έως και 30 δισ. ευρώ το κόστος
Οι προτάσεις αποτελούν μέρος του εγγράφου PEP2040 που καθορίζει εκτεταμένες αλλαγές στο ενεργειακό σύστημα της χώρας

Η Πολωνία έχει χαρτογραφήσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει την δαπάνη έως και 30 δισ. ευρώ για την παράδοση 11 GW υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2040.

Ειδικότερα, η χώρα της Βαλτικής δήλωσε ότι στοχεύει να παραδώσει σχεδόν 6 GW έως το τέλος της δεκαετίας στο δρόμο της προς το στόχο του 2040. Οι προτάσεις αποτελούν μέρος του εγγράφου PEP2040 που καθορίζει εκτεταμένες αλλαγές στο ενεργειακό σύστημα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της απαλλαγής από τον άνθρακα, της προθήκης νέου πυρηνικού και της επέκτασης της ηλιακής ενέργειας.

Η Βαρσοβία ανέφερε ότι η υπεράκτια αιολική ενέργεια θα παίξει «ειδικό ρόλο» ως ένας από τους δύο στρατηγικούς τομείς.

«Αποτελεί ευκαιρία για την ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, την ανάπτυξη εξειδικευμένων ικανοτήτων προσωπικού, νέων θέσεων εργασίας και δημιουργίας προστιθέμενης αξίας για την εθνική οικονομία. Η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Πολωνία είναι η ηλιακή μέσω των φωτοβολταϊκών. Αποτελεί για την χώρα τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα των ΑΠΕ», δήλωσε ο υπουργός Κλίματος Michał Kurtyka.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην «αύξηση της χρήσης τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή θερμότητας και αύξηση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων στις μεταφορές». Αυτές οι αλλαγές θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και συνεπώς βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνίας, κατέληξε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης