Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το μέλλον βρίσκεται στην αποθήκευση άνθρακα και το υδρογόνο, σύμφωνα με την Baker Hughes

Το μέλλον βρίσκεται στην αποθήκευση άνθρακα και το υδρογόνο, σύμφωνα με την Baker Hughes
Η Baker Hughes «βλέπει» σύμφωνα με τον CEO της «ευκαιρίες στη δέσμευση άνθρακα, στην αλυσίδα αξίας υδρογόνου και στην αποθήκευση ενέργειας

Η εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes στρέφει την προσοχή της προς τους πελάτες που προετοιμάζονται για τη μετάβαση σε ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενισχύοντας το αποτύπωμά τους πέρα ​​από τις υπηρεσίες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ειδικότερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Lorenzo Simonelli μιλώντας στο συνέδριο της Barclays CEO Energy-Power, έδωσε μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή μετάβαση και την τεχνολογία που απαιτείται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η συγκεκριμένη στρατηγική αλλαγή έρχεται καθώς περισσότεροι πελάτες δεσμεύονται για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και καθώς η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, επιταχύνεται. Η Baker Hughes δήλωσε ότι στοχεύει καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Παράλληλα, προσαρμόζεται σε μια απότομη πτώση της ζήτησης πετρελαίου, καθώς η πανδημία και ο πόλεμος των βραχυπρόθεσμων τιμών οδήγησαν τους μεγαλύτερους πελάτες του μαύρου χρυσού σε αδράνεια αλλά και σημαντικές περικοπές ανθρώπινου δυναμικού.
«Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου και η ταχεία αύξηση της ζήτησης για λύσεις χαμηλότερου άνθρακα δικαιολογούν επιτάχυνση της στρατηγικής μας", δήλωσε ο Simonelli στην τηλεδιάσκεψη.

Η Baker Hughes «βλέπει» σύμφωνα με τον CEO της «ευκαιρίες στη δέσμευση άνθρακα, στην αλυσίδα αξίας υδρογόνου και στην αποθήκευση ενέργειας, ιδιαίτερα καθώς αυξάνεται η ανανεώσιμη ενέργεια».

Τέλος, μέσω των επιχειρήσεων Turbomachinery and Process Solutions και Digital Solutions, η Baker Hughes θα επικεντρωθεί στην παροχή ενεργειακών λύσεων σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εκτός του τομέα των ορυκτών καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης