Διερευνώνται διεξοδικά οι αιτίες της σοβαρής βλάβης σε αιολικό πάρκο των Vestas, EDPR στις ΗΠΑ

tags :
Διερευνώνται διεξοδικά οι αιτίες της σοβαρής βλάβης σε αιολικό πάρκο των Vestas, EDPR στις ΗΠΑ
Οι αρμόδιοι φορείς αναζητούν τους λόγους για τους οποίους συνέβη το απρόσμενο αυτό περιστατικό

Ο κατασκευαστής στροβίλων Vestas και ο προγραμματιστής EDPR διερευνούν μια αστοχία της λεπίδας στο αιολικό πάρκο Timber Road 4 στην πολιτεία του Οχάιο των ΗΠΑ, καθώς υπέστη σοβαρή ζημιά, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

«Μετά το εν λόγω συμβάν, η Vestas και η EDP Renewables ολοκλήρωσαν μια επιτόπια επιθεώρηση των λεπίδων στις άλλες 30 ανεμογεννήτριες στο Timber Road IV Wind Farm και δεν βρέθηκαν πρόσθετες ζημιές ούτε ενδείξεις για άλλες αστοχίες» ήταν η αρχική τοποθέτηση των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Στη συνέχεια, υπογράμμισαν ότι: «Όλη μας η προσοχή θα στραφεί στην ερευνητική αυτή διαδικασία, ενώ το προσωπικό της Vestas και της EDP Renewables αξιολογεί τη ζημιά της λεπίδας του στροβίλου και έχουν πραγματοποιήσει συναντήσεις με ομάδες διαχείρισης για να συζητήσουν ζωτικά θέματα για το μέλλον».

Παράλληλα, αναμένται να οριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα αντικατασταθεί η λεπίδα, ενώ από την πλευρά των εταιρειών, δεν «μπορούν να γίνουν εικασίες για την αιτία του συμβάντος». Απεναντίας θα αναζητήσουν αλλά και θα αναλύσουν την «ριζική αιτία αυτής της απρόσμενης ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης