Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Αποχαιρετά το πετρέλαιο η Deutsche Bahn με εναλλακτικές δοκιμές καυσίμων

Αποχαιρετά το πετρέλαιο η Deutsche Bahn με εναλλακτικές δοκιμές καυσίμων
Στόχος η ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050

Η Deutsche Bahn θα δοκιμάσει ένα τρένο που λειτουργεί με οικολογικό ντίζελ, το οποίο φέρεται να μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 90%.

Ο γερμανικός σιδηροδρομικός γίγαντας Deutsche Bahn (DB) ξεκίνησε τη δοκιμή νέων βιώσιμων καυσίμων σε μια προσπάθεια σταδιακής κατάργησης του ντίζελ και να πετύχει την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050.
Για το σκοπό αυτό, η εταιρεία θα δοκιμάσει ένα τρένο που λειτουργεί με καύσιμο οικολογικού ντίζελ που θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 90%, σημειώνει το energylivenews.com.

Επίσης, από τον Οκτώβριο μια αμαξοστοιχία που κάνει το δρομολόγιο μεταξύ Westerland και Niebüll θα λειτουργεί με φιλικό προς το κλίμα οικολογικό ντίζελ, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από επεξεργασμένα οργανικά υπολείμματα.

Παράλληλα η DB αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω δοκιμές σε τακτικές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη προετοιμασίες για τη χρήση οικολογικού ντίζελ σε μεγαλύτερη κλίμακα στις περιφερειακές μεταφορές στο Baden-Württemberg.

Η Sabina Jeschke, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της DB για τον τομέα Ψηφιοποίηση και Τεχνολογία, δήλωσε: «Οι σιδηρόδρομοι θα γίνουν ουδέτεροι ως προς το κλίμα, αν πούμε αντίο στο ντίζελ. Πρέπει να μειώσουμε ριζικά την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και να την μειώσουμε. Το 2050, η DB δεν θα οδηγεί πλέον ούτε ένα όχημα με ντίζελ. Με ετήσια κατανάλωση άνω των 250 εκατομμυρίων λίτρων ντίζελ, έχουμε να κάνουμε με μια πρόκληση και το αντιμετωπίζουμε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης