Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Προωθούμε την εξέλιξη του Ομίλου προς τις νέες μορφές ενέργειας

Α.Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Προωθούμε την εξέλιξη του Ομίλου προς τις νέες μορφές ενέργειας
«Είναι σημαντικό να καταστήσουμε τα πετρελαϊκά μας προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον» επισήμανε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ

Στην ανάγκη της προσαρμογής των ΕΛΠΕ προς τις νέες μορφές ενέργειας αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας στο 4ο ετήσιο Southeast Europe Energy Forum 2020. Ενδεικτικό και επίκαιρο παράδειγμα των νεών συνηθειών, η αλλαγή που παρατήρησε ο όμιλος «στα πρότυπα κατανάλωσης με την πανδημία, η οποία παράλληλα επιτάχυνε τη μετάβαση προς νέες πηγές ενέργειας».

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι: «Προωθούμε την εξέλιξη του ομίλου προς τις νέες μορφές ενέργειας, καθώς αν δεν προσαρμόσουμε σε αυτό το πλαίσιο το επιχειρηματικό μας μοντέλο, δεν θα έχει ο όμιλός μας το χαρακτήρα του επίκαιρου». Με αφορμή την αναφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έκανε ειδική μνεία στο μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο των 204 MW των ΕΛΠΕ στην Κοζάνη.

«Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές, είναι το γεγονός ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στις συμβατικές πηγές μας για τα επόμενα 10-20 χρόνια. Είναι σημαντικό να καταστήσουμε τα πετρελαϊκά μας προϊόντα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Η ναυτιλία είναι ένα τέτοιο παράδειγμα» συμπλήρωσε ο κ. Σιάμισιης.

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ ανέλυσε την ανάγκη που υπάρχει για την επέκταση και τη διεύρυνση σε καθαρές πηγές ενέργειας στις γειτονικές αγορές. «Τομείς με αντίστοιχο ενδιαφέρον, το διασυνοριακό εμπόριο, οι διασυνδέσεις και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Σιάμισιης μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και τη στήριξη που παρείχε ο Όμιλος στην χώρα και ειδικότερα «στο εθνικό σύστημα υγείας με 8 εκατ. ευρώ, που αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες δωρεές».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης