Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΤΑΙΠΕΔ: Έως τέλος Ιανουαρίου 2021 οι δεσμευτικές προσφορές για ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών

ΤΑΙΠΕΔ: Έως τέλος Ιανουαρίου 2021 οι δεσμευτικές προσφορές για ΔΕΠΑ Εμπορίας και Υποδομών

Το Ταμείο τοποθετεί στο τέλος του Δεκεμβρίου την υποβολή προσφορών για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και για την ΔΕΠΑ Υποδομών έναν μήνα αργότερα

Έως το τέλος του 2021 αναμένει το ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρωθεί η υποβολή δεσμευτικών προσφορών στους δύο διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan /ADP), το οποίο εγκρίθηκε στις 9/9/2020.

Πιο συγκεκριμένα, το Ταμείο τοποθετεί στο τέλος του Δεκεμβρίου την υποβολή προσφορών για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας και για την ΔΕΠΑ Υποδομών έναν μήνα αργότερα.

Στην περίπτωση της υπόγεια αποθήκης Καβάλας, όπως είναι γνωστό η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχει μετατεθεί για τις 30 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, η μελέτη Κόστους-Οφέλους από την Frontier Economics, ώστε το τελικό report να παραδοθεί  στη ΡΑΕ για την κατάρτιση του πλαισίου κανονισμού τιμολόγησης της ΥΑΦΑ, βάσει των προβλεπομένων στην ΚΥΑ της 13/03/2020.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες εμπλέκεται το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ, το Ταμείο αναφέρει ότι αξιολογούνται εναλλακτικά σενάρια αξιοποίησης.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης