Συνεργασία BP-Microsoft στην πράσινη ενέργεια - Τι περιλαμβάνει το deal

Συνεργασία BP-Microsoft στην πράσινη ενέργεια - Τι περιλαμβάνει το deal
Φιλόδοξα τα σχέδια της BP έως το 2050 για μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Η BP και η Microsoft Corp. ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να συνεργαστούν ως στρατηγικοί εταίροι για την περαιτέρω ψηφιακή μετατροπή σε ενεργειακά συστήματα και για την προώθηση των καθαρών στόχων μηδενικού άνθρακα και των δύο εταιρειών. Αυτό περιλαμβάνει μια προσπάθεια συν-καινοτομίας που εστιάζεται σε ψηφιακές λύσεις, καθώς η BP αναλαμβάνει την προμήθεια της Microsoft με ανανεώσιμη ενέργεια.

«Η BP είναι αποφασισμένη να φτάσει στο καθαρό μηδέν και να βοηθήσει τον κόσμο να κάνει το ίδιο. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του - οι συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες όπως η Microsoft, με ευθυγραμμισμένες φιλοδοξίες, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Συνδυάζοντας τις συμπληρωματικές δεξιότητες και την εμπειρία μας, βοηθούμε όχι μόνο ο ένας τον άλλον να επιτύχουμε τις φιλοδοξίες μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα, αλλά επίσης δημιουργούμε ευκαιρίες για να υποστηρίξουμε και άλλους στο ταξίδι τους προς τη μείωση των εκπομπών άνθρακα» δήλωσε ο William Lin, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της BP.

Από την άλλη πλευρά, ο Judson Althoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Worldwide Commercial Business της Microsoft τόνισε ότι αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση επιτρέπει σε κάθε οργανισμό να φέρει τη μοναδική του εμπειρία για κορυφαίες αλλαγές στη βιομηχανία και τη δυνατότητα να επηρεάσει θετικά δισεκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο».

Οι στόχοι της BP

Νωρίτερα φέτος, η BP ανακοίνωσε τη φιλοδοξία της να γίνει εταιρεία μηδενικών εκπομπών καθαρών έως το 2050 ή νωρίτερα, και να βοηθήσει τον κόσμο να φτάσει στο μηδέν.
Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, στοχεύει να έχει αναπτύξει περίπου 50 GW καθαρής ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητας - 20 φορές αύξηση σε σχέση με αυτό που είχε προηγουμένως αναπτύξει. Επίσης, αύξησε τις ετήσιες επενδύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα 10 φορές σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια και μείωσε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40%.
Τον Ιανουάριο του 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τον στόχο της να έχει αρνητικό ανθρακικό αποτύπωμα στον άνθρακα έως το 2030 και να απομακρύνει περισσότερο άνθρακα από το περιβάλλον από ό, τι έχει εκπέμψει από την ίδρυσή της έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης